18/8 Måndag - igen

Åter en ny vecka! :-) Och fortsatt regn och ostadigt :-(. Jag gillar hösten, men detta väder är ju för träligt - Hallå! Vart är SOLEN!!!

Under tiden som jag lagade middag efter jobbet så arbetade maken i köket. Har har fixat en rostfri plåt som ska vara framför lilla sparspisen i köket.

Vadå vara i vägen vid matlagningen!!!



Efter middag, så jobbade jag åt NRU en timme, lite småfix som skulle göras och det var lika bra att få det gjort. Sedan så tog jag en tur i trädgården. Försöker mångla ut äpplen till höger och vänster, men vi har så det räcker och blir över ;-). Tog med en 10 liters hink full med äpplen till jobbet idag -   på em var den slut. Kul att mina arbetskamrater uppskattar äpplena :-D.

Så jag plockade en hink till! Dessa äpplen mognar på rekordtid och har ingen hållbarhet, så det är bara bra att de går åt på jobbet :-)

Visst ser de goda ut!



Jag försökte också fotografera några av mina små kissar idag, inte helt enkelt ;-)

Lisa - den största divan som går på tassar ;-)



Försökte ta kort på Zero, som är 1 år nu och den lilla honkatten som är till salu. Zero var måttligt intresserad, och den lilla bebisen såg mest förskräckt ut ;-).

Ingen som är intresserad av en jättesöt 3-färgad honkatt???!




Sedan var det dags för stallet. Sabina får ju vara i Oktawias box medans jag mockar och idag var det full fart på henne. Travade nästan runt i boxen. När jag var klar med mockning, byte av vatten och fix av maten. Så var det borstning och gos med Sabina. Hon har ingen förhöjd puls kotan och det känns bra. I morgon bitti kommer hovis och kortar in tårna på henne. Ska ju också underlätta för smärtan. Sedan får vi se om hon kan gå i hagen på onsdag - med munkorg naturligtvis. Oktawia busade i hagen under tiden, hörde hur hon galopperade runt. Kollade till henne, men hon såg inte stressad eller rädd ut - utan bara full av bus. Vid 20-tiden tyckte hon dock att det var OK att komma in, behövde bara ställa mig i stalldörren och vissla så kom hon travande. Rätt praktiskt, undrar om det kommer funka i höst när hagen är lerig ;-). Skulle ju vara bra liksom...

När jag hålls i stallet så har jag med mig min gammelschäfer Kayo, men nu blev hon instängd och det var dags för Lillan att få komma ut och busa en stund. Ungschäfern Lexi tycker ju att Lillan är MYCKET roligare att leka med. Kayo vill inte leka alls, utan är en riktig surkärring. Men när Lillan kommer ut - DÅ är det bus och brottning på hög nivå ;-)

Vem kan snurra fortast?





Vem är starkast? Här är det brottning på hög nivå?



Mina "monstervovvar" ;-)



Under tiden som hundarna busade runt så höll maken på fixade det sista med taket över dörren. Han kom på en smart lösning för att slippa ha ett stag mellan vägg och taket, som skulle hindra oss från att öppna fönsret. Han satt ett stödstad mot fönstret istället. Nu håller taket för tyngden av snö.

 

Och så här ser det ut med hela taket på plats. Nu slipper man bli våt när det regnar. I alla fall när man står i dörröppningen ;-). En hängränna saknas, men det kommer så småningom.




Nu är hästarna nattade, och vi ska försöka kolla på CSI - dock har just kanal 5 valt att försvinna från vår parabol. Den väljer ju sina tillfällen... får se om det blir bättre efter en kanalsökning. Alla andra kanaler finns kvar, så det är märkligt att just 5:an valt att försvinna... men nu ropar maken att den har kommit tillbaka :-D. Plats i TV-soffan med andra ord.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Katten Zero är ju supermysig - kusin till Judith skulle man nästan tro. Visst är det härligt med äpplen synd att "transparantarna" har så kort hållbarhet - men mums till mos o i kaka :)

2008-08-19 @ 11:25:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0