23/8 Lördag - Äntligen sol

Idag var det helt undervart väder :-D! Äntligen sol efter allt regnande!! Upp kl 8 och matade pållarna. Under tiden de käkade sin frukost så käkade jag själv frukost, fixade iordning mig för en ridtur. Kl 10 satt jag i sadeln!

Idag gick det bättre än sist, dessutom helt underbart väder :-). Oktawia lugn när vi red förbi grannens hästar. Endast bilar på vägen - och de vållar ju inga bekymmer ;-). Tränade på skänkelvikning idag i trav. Funkade bra, är väldigt känslig för skänkeln så man behöver nästan bara "tänka" sidförande så utför hon rörelsen. Det blev en liten galopp också när vi var mitt på rundan och det behövde pållan. Fick upp flåset lite ;-). Tog "Rumboholmsrundan" som tog 50 min, skrittar 20 av dessa, resten är trav och galopp. Det är väl ungefär vad Oktawia orkar med i dagsläget. Hon har ju ingen tävlingskondis direkt - inte matte heller ;-). Varmt var det idag och jag var genomsvettig när vi kom hem. Oktawia hann torka under tiden som vi skrittade sista biten, så jag behövde inte svampa av henne.

Men pållarna fick gå till en annan HAGE idag! Får låna en grannes bete fram till v.44. Finfint med gräs och STOR hage. Sabina får ju naturligvis ha på sig munkorgen. Det är en liten bit att gå, så pållarna trodde att det var promenad som gällde. Men när vi svängde in till grannens hage så upptäckte de först GRÄSET - men sedan så upptäckte de också närmaste grannens hästar :-)

Så är nära varandra har vi aldrig varit tidigare...



Men det varande inte lång stund... maten hägrade...



Går bra att få i sig några strån med munkorgen, fullt tillräckligt för lilla Sabina



Efter ridning och lunch så var det bara att ta tag i de praktiska sakerna som behöver göras när det är fint väder. Maken har klippt det mesta av gräsmattan under dagen. Han har också hunnit med att tillverka en skyddshuv till vår nya skorsten.

På med själva ramen



Och så trycker han dit själva "huven"

 


Skorstenslagarn har ju varit här och fixat klart allt, så nu är det bara att vänta på besiktningen!



Stolt make som längtar efter att få tända första brasan i kaminen ;-) Tur att man har en händig karl ;-)



Eftersom vi jobbar hårt med huset så behöver vi ju också ha lite trevligt till kaffet ;-). Vi har ju gott om äpplen fortfarande, så det blev en äppelpaj. Dock en nyttig variant, pajdegen innehåller havregryn, havrekli, linfrön och solrosfrön :-)

Ser god ut, heller hur - det var den också :-)



Efter vi fikat på em så var det dags att gå lös på resterande målning... Maken fixade första målningen på vindskivorna på verandan och husets norra sida. Jag målade knutorna på verandan för det är typ det jag når där. Sedan så slipade jag lite på verandafönstrena och tvättade rent med målartvätt. Behövde kitta lite, och sedan så målade jag över det trärena med grundfärg.

Det tog resten av em, nu kommer ju kvällsfukten rätt tidigt så det var ingen idé att hålla på och måla för länge. Får fortsätta i morgon om det är bra väder.

På kvällen surfade jag en stund på Internet, som sällskap hade jag som vanligt Tussan - huset största "musjägare" ;-)



Vid 20-snåret gick vi ner till stora hagen för att gå hem med pållarna. Fånga in Oktawia var inga problem, däremot så ville INTE Sabina bli infångad. Hon är ju svår att fånga i hagen över huvud taget, men nu så rusade hon bara runt. Till slut fick maken gå iväg med Oktawia utanför hagen, då kunde jag få fast Sabina i ett grimskaft. Sedan var det inga problem att knata hem med dem.

Maken och jag tillbringade sedan kvällen med att titta på en film. Pållarna blev nattade vid 22-snåret. Kollade av Sabinas puls i kotan, och den var OK. Medicin till den lilla damen och så natta-maten till pållarna.

Nu ska vi kolla klart på filmen innan det blir dags att "natta" oss själva.

/Lizze

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0