28/8 Torsdag

Idag så åkte jag till frissan efter jobbet. Välbehövligt med en klippning, håret har varit helt omöjligt sista 2 veckorna ;-). Denna gången testade frissan en ny detalj, kort mitt bak i nacken och lite längre precis bakom öronen. Blev bra :-). Eftersom jag har kort frisyr så är det ju smådetaljer som går att ändra på från klippning till klippning - eller hårfärgen ;-)

Efter frissan så åkte vi vidare upp på stan'. Min kompis Birgitta fyller år i morgon och då måste hon ju få en liten present. Min fantasi var just idag på semester... *harkel*. Men jag hoppas att det jag hittade kommer att falla damen i smaken. Annars går det ju alltid att byta ;-).

Ett fint paket fixade de till i affären i alla fall - eller rättare sagt - två paket blev det ju! :-)




Kom hem senare än normalt eftersom frissan och presentletningen tog en stund. Hann mocka medans riset kokade, sedan fixade jag resten av grönsakerna och bräckte kassler. Testade rött råris idag - det var gott :-).

När vi skulle gå ut igen, så hände en liten incident. På nåt vis hade Lexi fått upp grinden till Lillan, så helt plötsligt hade vi 3 hundar i köket.

Och så satt Lillan i Kayos hals. Stackars Kayo fattade inte vad som hände. Som tur var så var både jag och maken i köket och efter lite strid så fick vi isär dem. Kayo var lite chockad, men lugnade sig snart. Gick inte hål i skinnet någonstans, utan det var bara päls som lossnade. Kayo fick följa med mig ut i stallet och då är ju hon nöjd. Måste ha lite extra koll på vad Lexi pysslar med... inte bra om hon lär sig öppna grindar liksom...

Under tiden som jag gjorde klart i stallet så höll maken på med ett stort projekt. Han har börjat tömma den gamla dynghögen med nu brunnen gödsel. Han sprider ut det i vår enorma syrenhäck, men om det är någon som är i behov av gödsel så finns det gratis hemma hos oss.

Maken har väl tömt kanske 1/5 av högen...



Eftersom jag har spån som strö så finns det trevliga "små" larver i dynghögen.




Det är Ollonborrelarver - stora som en hel måltid ;-)



Det är makens hand, och har har storlek 10 på sin händer. Det säger en del om hur stora larverna är. Första gången jag såg dem så undrade jag vad det var för "monsterlarver".  De är helt ofarliga dock.

Eftersom det mörknar på snabbt och jag var skittrött så hann jag inte med någon promenad med Oktawia, utan det blev löslongering i hagen - det tyckte hon var jättekul - och det var inga fel på galoppen ;-). Hon hade lite överskottsenergi som hon blev av med i alla fall.

Under tiden som vi var i hagen så hörde vi en katt jama. I söndags så smet vår kattunge ut. Mamma katt och syster katt är också ute, men tydligen så hade kattungen förirrat sig iväg långt bort på andra sidan en åker. När hon hörde att jag och maken var ute så började hon skrika. Vi ropade på henne så hon skulle ha riktmärke genom säden och till sist kom hon farandes. Maken lyckades fånga in henne och hon fick komma in.

En MYCKET lycklig kisse över att vara hemma igen



Bebisen spann så hon vibrerade i hela kroppen ;-) Kommer nog dröja ett tag innan hon ger sig ut på nya äventyr. Kan man hoppas i alla fall...

Hästarna är inne istallet nu, nattade och matade. Hundarna är inne och befinner sig på rätt ställen, katterna är i kattrummet. Dags för mig att kolla in lite nyheter innan det blir för sent.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0