30/8 Lördag - Målat

Det var rätt varmt mitt på dagen idag, solen sken och det var bra väder för att måla fönster :-). Jag jobbade dock väldigt långtsamt idag. En hejdundrande huvudvärk, ont i bihålorna och en näsa som rinner. Förkylning på gång - det har jag absolut inte tid med!!! Här ska det ju målas...

Det tog halva dagen, men till sist så var jag klar med fönstrena på verandan :-)



Känns väldigt skönt att målningen börjar närma sig slutet. Kvar är ju naturligtvis sockeln - den behöver också en omgång färg. Får se hur vädret blir här under hösten, om vi hinner med det innan det blir för sent. Annars så får den klara sig tills i vår.

Maken har haft ansvar för att fixa fönstrena i övre hallen, och byta ut brädorna  på sidorna av taket ovanför fönstret. Han har haft hela sommaren på sig.... tror ni något blivit gjort... Inte mycket! Idag höll han på och grejade där uppe medans jag målade, men han kom inte så långt



Inget kitt, ingen grundolja osv. Undrar om han tror att fönstrena ska bli klara av sig själv. Maken har ju lite dåligt tålamod, så när något  är lite tråkigt, så börjar han med något annat istället för att göra klart det han håller på med.

Alltså så hör jag mystiska ljud när jag står och mockar i stallet. Helt plötsligt så är maken på ett annat tak och grejjar!!!

Han har helt plötsligt fått för sig att fixa stalltaket!




Han borrar hål i tegelpannorna för att sedan kunna skruva fast tegelpannorna.



Nåja, det behövdes ju också göras - och nu är stalltaket helt. Förhoppningsvis så klarar tegelpannorna nu en storm - typ Gudrun.  Då flög ju halva taket ner....

Men takfönstret - det blev inte målat idag.... ;-)

Under em så var det en Sabina som stod och gnäggade helt övergivet i sin lilla sjukhage.



Jag försökte underhålla henne en stund, men den hon stod och gapade efter är ju kompisen Oktawia. Som hade fräckheten att beta i andra endan av hagen!!



Oktawia var helt oberörd över att Sabina stod och gnäggade som en idiot. Men när jag senare på kvällen skulle ta in Oktawia så var hon helt plötsligt VÄLDIGT beroende av Sabina. Hade fullt sjå att få in eländet så jag sedan kunde hämta in Sabina.

Idag så var det läxträning på schemat. Alltså galoppjobb vid longering. Lägger ut bommar på marken som hon får galoppera över, lite omväxling än att bara galoppera på slät mark. Dessutom måste damen tänka till lite hur hon sätter ner sina hovar.

Galoppen var mycket bättre idag, fick till den direkt i vänster varv. Bommarna på marken var bra, Oktawia verkar tycka det var lite roligare än utan, eller hur man ska uttrycka det.



Bytte varv ofta, skrittade före och efter longeringen genom att gå runt i hagen då Oktawia får leka "följa John".

Borstade Sabina, jisses vilken päls hon fått på några dagar :-O. Den lilla damen är mycket piggare nu. När jag vände henne på stallgången var hon inge stapplig alls på sina hovar. Får dock gå kvar i sin sjukhage ett tag till, likaså Metacam ska hon också ha ett tag till. Tur att det är lätt att ge henne Metacamet, bara stoppa i sprutan i mungipan och trycka till. Smakar tydligen rätt gott ;-)

Hoppas min förkylning släpper så jag orkar rida i morgon, men vi får se vad som händer. Nu ska jag i alla fall däcka i soffan ett tag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0