8/8 Äntligen fredag

Då var första arbetsveckan efter semestern avklarad. Kände mig fruktansvärt sliten när jag skulle kliva upp, men det tar väl ett tag till innan man vänjer sig av med att sova länge på morgonen som vi gjort under semestern. Maken var ju hemma idag för att Skorstenslagar'n skulle fortsätta sitt arbete med vår skorsten. Jag ringde ett par gånger under dagen och jobbet fortskred framåt. 

Det blev 2 rör till de 2 pipor vi har som funkerar, och så 1 slang till köksventilationen.



Syns lite dåligt (maken fotar med sin mobil), men här ser man slangarnas väg ner genom skorstenen.



Och här är rören i köket på plats.



Rören ser ut som långa ormar som slingrar sig upp genom skortstenen.



Här vill man inte trilla ner... ;-)

Skorstenen fylldes sedan upp med ett isoleringsmaterial, eftersom murens väggar inte får bli varma.



Här uppe är det inte helt färdigt, men ska också fixas. Sedan ska det hela avslutas med att maken ska svetsa ihop ett skydd för skorstenen. Så det inte regnar in eller att kajorna bygger bo (igen...)

När jag kom hem så var alla hål i skorstensmuren fixade, och det kändes skönt.



Nu är det bara att hoppas att vi kan kompletter vårt kakel. Känns lite onödigt att behöva kakla om hela väggen... Vi har inte heller riktigt bestämt oss hur vi ska ha det. Först och främst ska vi hitta en fläkt som vi vill ha. Sedan ska maken fixa en spiskåpa.

Är inne på en svart plåt som utgår ifrån den kant i taket där det gamla fläktskåpet stod, sedan att kåpan är ganska rak för att ha en liten svag böj utåt med en avslutande hylla där jag kan ställa kryddburkar m.m. Kåpan ska också täcka både elspisen och sparspisen. Maken ska fundera på vad han kan få till så småningom.

Hålet i muren utanför vårt sovrum var snyggt igenmurat, så nu slipper jag oroa mig för att någon kissa ska krypa ner i skorstenen... Och ÄNTLIGEN kan vi måla om skorstensmuren... Blir nog till att tapetsera om i hallen också, till makens stora glädje (inte alls typ).



Nu ska vi bara röja upp i röran, men det får bli gjort i morgon. Jag var fruktansvärt trött efter jobbet och hade fullt sjå att fixa stallet. Dessutom kände jag av min galla, eller bristen på gallblåsa. Det är något som har inträffat typ 2 ggr sedan jag blev opererad -92. Inget trevlig när det händer - får som lite "mildare" gallstensanfall vilket är = asont i magen som dessutom sväller upp som en spärrballong... :-(

Så maken hjälpte mig att fixa stallet, så jag kunde däcka i soffan efteråt och glo på TV. Orkade i alla fall glädjas åt min nya boxskyltar som kom idag - de är jättefina och jag är mycket nöjd :-D.



Blir uppsatta på plats i morgon när jag är lite piggare ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0