7/8 Påbörjad skorstensrenovering

Maken fick hastigt och lustig ta ut semester resten av veckan. Inte för att han var speciellt nödbedd ;-). Sent igår kväll ringde Skorstenslagar'n och frågade om de kunde komma ut som idag och fortsätta med skorstensrenoveringen. Jag kan inte ta semester just nu eftersom jag är själv på jobbet, men jag talade om att maken säkert kan det. Dock behövde han åka till jobbet först och kolla om det gick bra. Det gjorde ingenting för skorstenlagar'n hade annat som de kunde fixa med först.

Det var grönt för maken, ledig i em och semester i morgon.

I början av juli så var de här och murade om hela vår skorsten. Den blåste sönder under stormen Per förra året. Nu har vi en ny fin murad skorsten som kommer hålla många stormar :-). Dock vill vi kunna använda den också.... Det skall nu dras ner rör till 2 pipor och ventilationen till fläkten i köket ska fixas med slang.

Vår gamla köksfläkt, som verkligen gjort sitt för LÄNGE sedan, den var helt enkelt vidrigt äcklig så den åkte ut, lika så fläktskåpet och ett av överskåpen. De var placerade för lågt ner över sparspisen i köket.

Så här snyggt är det just nu i köket



Blir till att kakla om lite när allt är klart...

På kontoret ska vi ha en svart gjutjärnskamin som vi håller på och renoverar. Den är en Husqvarna Mikado 79. Just nu är det inte så vackert ;-)



Dessutom är det upptaget ett stort hål i skorstensmuren på övervåningen. Det är för att de ska komma åt med rördragning, om jag fattade det hela rätt.



Hinken är ditställd så ingen kisse eller jycka ska trilla ner i skorstenen - det vore ju inte så lyckat...

Vår stackars jyckar har fått finna sig i en massa oväsen när de bilade upp skorstensmuren. Jag är glad att jag var på jobbet ;-).

Skorstenslagar'n kommer tillbaka i morgon och fortsätter jobbet. Ska bli spännande och se om det är klart när jag kommer hem i morgon kväll :-).

Ska bli så SKÖNT att kunna elda till vintern. Gjutjärnskaminen är jättefin och mysfaktorn blir hög, förhoppningsvis så sparar vi på elen också ;-)

Det var i alla fall uppehåll på kvällen så jag longerade Oktawia lite lätt i 20 min. Jobbade rätt mycket i skritt och hon fick träna på kommandon, också träna på att gå över bommar BAKLÄNGES, det var svårt... men till sist så klurade jag och Oktawia fram en lösning som funkade. När jag sa "back" och samtidigt knackade lite försiktigt på bogen - DÅ lyfte hon på benen ÖVER bommarna. Först så hade hon ingen koll alls på vart bommarna var utan klev på dem, vilket resulterade i att de rullade undan och hon blev väldigt osäker. Fattade allstå direkt när jag "talade om" när det var dags att lyfta på hovarna. Damen är smart och oerhört lättlärd ;-). Blev lite vanligt travjobb över bommar också. Efteråt så visade Oktawia tydligt att hennes lilla hjärna hade fått nog, det var mycket "tänkövningar" för damen idag - det mår hon bra utav :-D.

I morgon varning för storm klass I här i Örebro. Pållarna fick sova inne i natt ifall den kommer under natten. Antagligen behöver de ha regntäcken på sig i morgon, men jag får se hur det ser ut vid utsläppet. Om stormen har gett sig till i morgon kväll blir det nog en liten ridtur i alla fall.

Borstade Sabina och idag var hon gosesjuk, så då var det bara att ta sig tid och gosa ;-). Den lilla damen skämmer jag bort rätt mycket. Hon får själv bestämma om/när hon vill bli borstad osv. Och för varje dag som går så visar hon tydligare och tydligare hur hon vill ha det. Det är stor skillnad mot den förskräckta lilla varelsen som flyttade in hit för 4 år sedan. Känns bra att hon har fått förtroende för både mig och maken :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0