11/12 Torsdag - snö, snö, snö

Äntligen snö :-). Vi har en hel dm med snö, och helt plötsligt så blev det SÅ mycket ljusare ute. Dock var det inte så kul att cykla till bussen i morse. Ännu mindre kul var det att stå och frysa 20 min och vänta på bussen. Den var typ rejält försendad. Inte pga snön, utan pga att bussf*n inte funkade som den skulle. Vid minsta lilla uppförsbacke så gick bussen knappt framåt. Och när vi väl kom in till stan efter mycket om och men, så blir bussen ståendes mitt i en korsning eftersom det var lite uppförslut för att komma över motorvägen. Jippi - länstrafikens bussar är tametusan rena SKÄMTET :-(

Det är inte första gången jag hamnar på en buss som inte funkar som den ska!!! Senast igår så funkade inte dörrarna på bussen, bara en dörr gick att öppna, den framme hos chauffören. Den andra funkade inte alls. På typ hälften av alla resor jag gjort denna höst/vinter så funkar inte "stanna-knapparna" som de ska. För att inte tala om bussar med mystiska ljud, lukt av brända bromsar osv.

Och sedan chaufförerna... Idag när vi åkte hem så blev både jag och maken lite oroliga - busschauffören vinglade över vägbanan så vi funderade på om vi skulle komma hem helskinnande. Förra veckan så var den en busschaufför som hade sitt barn med sig och ungen pratade högljutt med sin förälder hela resan. RIKTIGT högljutt - hur var det med det där att inte prata med chauffören.

Och så var vi de där busschaufförerna som kör som pinknödiga biltjyvar och så finns det den varianten som inte hittat gaspedalen. Maken har fått lotsa en buss ut ur stan för busschauffören hittade inte hur han skulle köra :-O.

Men värst tycker jag trots allt att det är med dessa sunkiga bussar. Länstrafiken behöver verkligen hotta upp sin busspark.

Förr veckan blev jag anklagad av en busschaufför för att jag syntes dåligt vid vår busshållplats. Man kan ju säga att han blåste förbi mig rätt rejält innan han stannade. Så jag frågade dagen efter den busschauffören om det var några problem att se mig - men icke - jag lyser upp som en julgran eftersom jag har insydda reflexer på min jacka - BREDA reflexer plus extra lösa reflexer som hänger ur fickor och på min ryggsäck. Den som hade missat mig tillhör busschaufförer som klassas under rubriken "pinknödiga biltjuvar". Han körde för fort helt enkelt, men det är väl klart lättare att skylla på att jag inte syntes...

Jag har tidigare tyckt att det funkat bra att åka buss och att det har varit bra mycket skönare än att ge sig ut och sladda med egen bil. Men nu tycker jag inte ens att det är värt de få slantar vi sparar på busskortet mot att köra egen bil. Så när jag byter jobb så kommer det bli bil igen. Funkar för mig och maken att samåka då och det ska bli himla skönt.

Eftersom det kommit en hel del med snö och stora vägen var hur moddig som helst. Så tyckte jag inte det var värt risken att ge sig ut med trailer med kuse i för att åka till ridhuset. Så det blev ofrivillig vila för damen idag, men så får det bli ibland. Har inte planerat någon lång vintervila för damen, utan det får bli några dagar här och där när det inte funkar att rida/tömmköra/longera/promenera pga väder.

Så när jag var klar i stallet så stod jag och funderade en stund på om jag skulle skotta snö, eller vänta tills i morgon och se om det kommer mera.

Utsikten från stallet....



Bestämde mig för att vänta med skottningen. Istället var jag ute och busade med Lexi och Kayo, båda schäfrarna bara ÄLSKAR snön :-)

Kayo i busartagen



Kayo i full fart efter Lexi




Och Lexi springer som en tok...



Ingen tvekan om vart Kayos näsa vart någonstans ;-) Full i snö ;-)



Det är SÅ skönt med snön - hundarna blir rena, katterna blir rena och till och med hästarna blir rena :-). Kan inte bli bättre ;-) Bara att hoppas att det får ligga kvar ett tag i alla fall.

När jag kom in så upptäckte jag att lilla Nalle hittat ett bra ställe att vila på....

Mattes väska :-)




När jag sedan skulle hålla på med mina tomtar försöker få klara till julhelgen - då hade vi en "liten" diskussion huruvida man fick ligga bland allt hobbymaterial eller inte... Inte tyckte matte och matte vann till sist ;-). Tufft för en liten kisse att ta, men bara att gilla läget. Bara för att man är en jättesöt liten kisse så får man inte bära sig åt riktigt hur som helst :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0