17/12 Onsdag - dödens trött

Snacka om att man börjar bli medelålders *suck*. En liten ynka julfest, åker hem kl 22 i nyktert tillstånd och så här man totalt slut dagen efter. Om jag åtminstone partajat hela natten - det hade förklarat mitt tillstånd idag - så det måste betyda att kroppen protesterar å det ljudligaste. För när jag klev upp i morse så kändes det som om jag verkligen partajat hela natten!!!

Har varit fruktansvärt trött hela dagen idag. Fram på em kom dessutom huvudvärken smygande som slog ut i full blom vid 16.30 tiden när jag befann mig på Maxi. Var bara tvungen att fixa de sista julklapparna till min brevkompis i skåne. Måste ju skicka klapparna senast fredag - det är likadant varje år - julafton kommer alldeles för fort ;-).

Eftersom jag var så totalt katastroftrött så käkade jag en pizzaslice på Maxie - den var ljuvligt god och jag mådde faktiskt bättre efter att få i mig den. Maken hade käkat julbord på sitt jobb så han ville INTE ha något mer att äta ;-).

Sedan tog vi svängen förbi posten på vägen hem för att hämta mitt lilla paket från Hööks. Beställt lite julklappar till mig själv :-).

Den här gången hade jag beställt en funktionströja åt mig, behöver ha något under fleecetröjan när jag rider. Nya vita benlindor åt Dressyr-Oktawia :-). Såna där lindor med hälfte fleece och hälften elastalinda. Och så var det viktigaste med - nya tömmar. Fick ju inte tag på några när jag var på Globen, men nu har jag. Mina gamla är så slitna så de fastnar i ringarna på tömkörningsgjorden -inte alls bra. Dessa ska förhoppningsvis funka bättre :-).



Nu börjar i alla fall isen smälta bort på vår gårdsplan - så i morgon blir det ett besök till ridhuset. Idag var jag alldeles för trött för dylika övningar.

Jag hittade i alla fall de julklappar jag behövde till min brevkompis, köpte också postens paketlåda när jag var på Ica. Slog in alla klapparna och det blev en hög - bara att hoppas att allt blir bra. Det är ju svårt när man skickar klappar, men det brukar bli bra :-).

Jag gjorde klart de sista julklorten och här ser ni en bild på 2 varianter av de julkort jag gjort.
 


Glömde bort att fota de övriga, men jag hoppas att mottagarna blir nöjda :-).

När jag var klar med pysslet och fixat stallet så hade huvudvärken släppt med hjälp av Alvedon och jag orkade åka hem till min gruppchef i Oriflame  för att hämta lite prylar som jag glömde vid senaste beställningen. Fikade och snackade bort en timme innan det var dags att åka hem igen.

När jag kom hem så hade maken uppenbarligen missat något... han hade matat katterna i kattrummet, men inte Måns och Tussan... Så det var matfieri på hög nivå ;-).

Tussan är av den ljudligare typen, jamar anklagande och springer fram och tillbaka över bänken. Gör allt för att fånga min uppmärksamhet... och nej - berget med clementiner dög inte ;-)



Gamle Måns kör en annan variant. Han är av den tysta, starka typen... Han bara sitter och väntar och iaktar mig med en totalt utsvulten blick tills jag inte står ut längre ;-)



De äter på olika sätter också... Tussan fullkomligt vräker i sig torrisar och ligger över hela fatet för att få allt för sig själv. Måns är en finsmakare av stora mått, tar tassen och pillar åt sig en torris i taget, luktar noga att den är OK innan han behagar knapra i sig den ;-)

Nåja, nu är de matade och det är tyst och lugnt. Måns ligger säkert och sover som en gris i min säng - det är hans favoritplats.

Hästarna är intagna, genomgångna och kvällsmatade. Vovvarna rastade för kvällen och ligger på golvet helt utslagna - inte bara jag som är trött i detta vintermörker!?

Så nu är allt klart för idag och bara gå och nanna :-). Förhoppningsvis har den här gamla kroppen piggnat på sig tills i morgon ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Men var har NALLE tagit vägen??? Har han emigrerat?

2008-12-18 @ 17:14:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0