18/12 Torsdag - slut på vilan

Efter en dag med frosseri i mat - ett julbord till lunch och sedan en massa godsaker på em, så var det rätt skönt att all is numera är borta. Alltså var det dags för både matte och kuses motion idag :-).

Och jag är glad över att ha kommit hem från jobbet helskinnad :-O. Idag bussresan hem var det rena skräckfärden!!! Trodde mer än en gång att vi skulle hamna i diket! När bussen åker över de vita strecken på väggrenen med högra sidans hjul - då tycker jag att bussen kör alldeles för nära dikeskanten. Dessutom så vinglade han över hela vägbanan och tillhörde varianten busschaufförer som kör som "pinknödig biltjyv". Jag visste inte hur fort jag skulle ta mig ur bussen när den väl stannade vid vår hållplats och det ska bli himla skönt att åka bil i morgon. Vette tusan om jag har lust att åka buss nästa månad. Det är bara en tidsfråga innan någon av busschaufförerna tar en närmare syn på ett dike eller mötande trafik.

Hade hämtat mig när vi väl var hemma, behövde inte äta någe mat. Var inte hungrig efter dagens frosseri, så det blev bara en kopp kaffe och sedan full fart ut i stallet.

För er läsare som undrar så har Nalle inte försvunnit från vårt hem, men han är tillfälligt placerad hos sin mamma i sadelkammaren :-). Det har vart lite mycke de senaste dagarna och eftersom han är för liten för att bli lämnad själv med hundarna så får han vara hos sin mamma på nätterna och dagarna. Och vi tar in honom när vi är har tid att hålla koll på honom, eller rättare sagt - hålla koll på vovvarna som gärna skulle vilja käka honom till middag. Det blir bättre när han är större, då är inte hundarna lika intresserade längre - antagligen är kattunge en delikatess i schäfrarnas mun *harkel*.

Nalle bus trivs dock väldigt bra att vara med sin mamma. Busar för fullt och tycker livet är toppen ;-)



Var klar i stallet till kl 19, då fick pållarna komma in och som tur var så hade jag täcke på Oktawia. Nu är det nämligen total lervälling i hagen. All snö och is är borta, men det är desto mera vatten på gärderna, inkl min hage. Det hade dessutom börjat blåsa så pållarna ville in. 

Det syntes att Oktawia busat i hagen för hon var lerig över hela benen, men det var torrt som tur var och gick bra att borsta bort. När damen var anständig så blev det till att åka trailer upp till ridhuset. 

Oktawia har vilat sedan förra tisdagen, men var det slut med det! Jag var beredd på en dam som kanske inte helt villigt skulle gå med på att jobba. Hade planerat in tömkörningsjobb idag för att slippa trilla av en busig pålla. Men det var inga problem alls. Inga tendenser till bus, inte ens när vi körde lite galopp. Snarare tvärtom - damen var lite lat. För övrigt så var det som hon inte vilat alls och det är ju bra. Hästar är ju inte alls som vi människor - det tar mycket längre tid för dem att tappa kondition och muskler, däremot så kan de ju bli lite överpigga. Körde bara ett lite lättare pass på 30 min, det fick räcka idag i alla fall. Kan nog rida på lördag utan att riskera livet *fniss*.

Maken filmade med min nya leksak, men jag har inte haft tid att ladda upp några filmsnuttar idag. Kommer imorgon ;-).  

Var hemma igen till kl 20.30 och det var skönt att jag inte behövde stressa för att hinna in till Medium :-). Otkawia var inge svettig alls idag så det blev en snabb rykt och sedan kvällsmaten - den enda som hon bryr sig om...

Sabina hade inte haft täcke på sig idag - kommentarer överflödiga....

Innan jag gick in för kvällen så gosade jag lite med Nalle och här kommer en sista bild för dagen :-) Till Nalles Fanclub ;-)



Har nu kollat på Medium och knaprat i mig några clementiner, för såhär framåt kvällningen blev det lite tomt i magen ;-). Nu är dock dags att krypa till Kojs - så jag ska ta min gamle Måns med mig och uppsöka sängen. Måns ska varje kväll ligga på min mage och så somnar jag till en brummande kisse - helt OK sätt att somna på ;-)

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0