28/12 Söndag - lugn dag

Min tur att morgonfodra så ingen sovmorgon idag alltså. Bara att slita sig från den goa sängvärmen och ge sig ut i kylan *burr*. Tänk att ett par minusgrader kan kännas som -25 minst!

När jag kom in i huset igen så hade Tussan lagt sig på ett bra ställe... det finaste man har lägger man på bordet ;-)



Hon fick ligga kvar där - jag käkade min frukost framför datorn och läste lite på tidningars hemsidor, NA, Aftonbladet och Expressen, avslutade surfpasset med Bukefalos - sedan var det dags att släppa ut pållarna.

Idag så mockade jag och fixade klart allt efter jag släppt ut pållarna. När det var gjort så kollade maken och jag klart på Kommissarie Lewis som vi spelade in igår. Det blev ingen ost med tillbehör eftersom middagen låg kvar i magen hela kvällen. Vi hade aldrig lyckats hålla oss vakna om vi druckit lite rödvin *fniss*.

Till lunch idag blev det resterna från gårdagens Jansson, plus lite köttbullar, julskinka och sill  - vips så hade vi nästan ett julbord igen. Mätt som bara den blev jag i alla fall och tillbringade någon timme framför datorn medan maken spelade spel.

Det var lugnt och fridfullt i huset. Hundarna sov i hallen och alla katter sov som grisar. Till och  med lilla Nalle. Han hade busat som en vettvilling tidigare, men han däckar väldigt snabbt. Eftersom det var så tyst var jag tvungen att kolla vart han var. Hittade honom på en ny favoritplats, en låda där det ligger nytvättade mattor ovanpå.

Nalle - totalt utslagen ;-)




Det är nog bara kattungar som kan somna så där på rygg - totalt utslagen ;-)


Var dock tvungen att pilla lite på honom - han såg nämligen helt död ut :-O


En gäspning orkade han med ;-)



Sedan fortsatte han att sova...


Inne i kattrummet var det också lugn och frid... klätterställningen är välbesökt ;-)



Kajsa och Lisa högst upp - kompisar som synes. Busan vill ligga för sig själv ;-)




Zero älskar att ligga och sussa inne i "grottan" men tittade ut när jag kom ;-) En riktigt kelgris är Zero, men gillar inte alls Lexi, så han vill vara i fred i kattrummet.

Vid 14-snåret så lämnade jag stillheten och värmen i huset och gick ut i kylan. Det var dags för lite motion av Okatwia och i dag blev det tömkörning. Jag har lite svårt för att rida när det blir så himla kallt och dessutom är Oktawia i piggaste laget pga kylan ;-)

Jag började tömkörningspasset med att gå på vår egen väg upp och ner för vår kulle, cirka 10 varv, det är lagom uppvärmning i kylan. Tog 15 min och jag passade på att backa damen i uppförsbacke - jobbigt men bra för rumpmusklerna- Oktawias alltså. Under tiden som vi knatade runt så var grannens barn ute och lekte och en av hundarna gjorde allt för att skrämma Oktawia. Måste vara urträligt att försöka vara stöddig hund och skrämma skiten ur någon och vederbörande inte ens höjer ögonbrynet *fniss*. Oktawia brydde sig föga med andra ord. Oktawia var jättespänd i början, tog ungefär 2 varv innan hon slappnade av och insåg att det inte skulle bli värre än så här ;-). När hon var ordentligt uppvärmt så jobbade jag henne i trav på volt på vår vändplan. Hårt i backen, så det blev långsam trav, men det är bra för leder och skelett. När jag jobbade henne på volt så höll grannens barn på med något som gjorde ett otroligt kasande ljud. Oktawia stirrade upp sig ett tag, men hon kunde inte lokalisera vart ljudet kom ifrån eller vad det var. Jag bara fortsatte att jobba henne och låtsades som ingenting och efter några minuter så brydde hon sig inte heller. I slutet på passet så fick vi publik i form av grannens pållar - fölisen gnäggade några gånger - men Oktawia brydde sig inte. Vi tränade på övergångar skritt-trav då så det var bara för damen att jobba på :-). Avskrittningen skedde på vår gata ut till allmän väg, grannens pållar gick med oss så långt de kunde, Oktawia tittade inte ens på dem och verkade bara nöjd över att ha fått jobba lite - duktig pålla :-).

Totalt tog tömkörningspasset 40 min och det räckte för att Oktawia skulle vara motionerad i "skallen". Inte frös vi ihjäl heller ;-)

När jag var klar med henne så blev pållarna utsläppta i sommardelen av hagen. Det är så hårt i marken så de trampar inte sönder den och så slipper de knögglet som är i vinterhagen. Dessutom finns det lite visset gräs i sommarhagen att knapra på. Så de får vara i den hagen tills kylan släpper. Oktawia och Sabina tyckte det var hur kul som helst att få gå i sommar hagen och drog i väg i full galopp - i vinterhagen kan knappt Sabina gå pga knögglet....

När jag var klar i stallet for jag iväg till min kompis Carina för att kolla på hennes dotters nya häst. En valack som är 7 år om jag inte minns fel. Han var fin och dottern nöjd med sitt köp, pållen hade vilodag idag så det blev bara lite klapp på stallgången men det verkar vara en trevlig kuse :-).

När jag kom hem igen så kändes det som om det var hur kallt som helst, men det var bara -5 grader. Dock ingen lust att vara ute så det blev till att fixa kaffe och så satte jag mig framför datorn. Eftersom jag snart ska byta jobb så behövs det lite nya kläder - tänkte jag. Surfade ut på Ellos hemsida :-). Ah - upp till 70 % rea!!! Hittade lite kläder - inte så svårt ;-). Det blev 3 jumprar, 1 topp, 1 pyjamas, 1 par byxor, 2-pack trosor och 1 vinterjacka - allt för 1.100 kr :-D Rena fyndet - sparade 1.200 kr på det jag köpt - här kan man snacka om mellandagsrea *fniss*. Får väl vänta 1 vecka innan kläderna kommer bara *suck*.

Så nu har det hunnit blivit kväll - och idag är maken och jag upplagda för ost med tillbehör :-). Vi ska nog kolla på filmen Oceans 13 också, om det inte är något bättre på TV, vilket jag tvivlar på att det är...

Pållarna får vara ute ett tag till - det är helt vindstilla ute så då vill de i alla fall inte komma in ;-). Kommer nog få prassla rejält med höpåsarna idag för att de ska behaga komma in - de trivs att stå och häcka nere vid brygghuset. Där har de koll på grannans pållar ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Nalle - behöver man säga mer - men hela kattgänget ser ut att mysa!

2008-12-28 @ 20:07:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0