30/12 tisdag - Rensning och Ridning

Det är var jag har gjort idag. Rensat och ridit :-).

Jag hade morgonfodringen och käkade som vanligt frukost framför datorn under tiden som pållarna käkade sin frukost. Efter att de blivit utsläppta så fixade jag stallet - inte lika kallt idag, utan mer runt nollan. Skönt i alla fall att marken är frusen - så rent som vi har i huset trots att det är över en vecka sedan vi städade - det har inte hänt på hela hösten.

När jag var klar i stallet så var jag i alla fall frusen, maken hade också varit ute på fm så vi värmde upp oss med kaffe och saffransbullar *mums*. Sedan börajde jag fundera på vad jag skulle hitta på. Tittade på mitt totalt överbelamrade skrivbord... *harkel*. Dags för en storrensning tänkte jag.

Sagt och gjort. Maken kom med en stor låda för skräpet och jag började med att rensa ur mina skrivbordslådor. En hel kunde sorteras in i en del pärmar, men mycket var bara att slänga. När man sparat papper osv tillräckligt länge så är det till sist dags att elda upp det. När jag var klar med lådorna gick jag lös på själva skrivbordsytan. Hade rejäla höga med papper, tidningen block osv pga mina lådor var fulla med annat "skräp". Det tog drygt två timmar, men till sist började jag skönja en bordsyta ;-). Plockade undan en massa lösa prylar - sånt som Nalle tycker om att leka med... och till sist så blev hela bordet avdammat, vilket var mycket välbehövligt ;-).

Men jag är nöjd med resultatet. När jag sedan satte mig framför datorn så var jag helt facinerad över hur STORT mitt skrivbord egentligen är *fniss*.

Breda sidan av bordet.



Smala sidan av bordet



Nu är det bara ett problem, nu när allt är sorterat, insatt i prämar osv - så kommer jag har problem att hitta i den nya ordningen!

Lilla Nalle, som är anledningen till att jag städar skrivbordet - han river ner allt - tog det tämligen lugn under min storrensning. Låg och slöade på sin favoritplats ;-)



2 timmar senare... detta är en kisse som kan konsten att slöa ;-)



Jag var mycket nöjd med min insats. Så här prydligt har mitt skrivbord inte varit på länge *fniss*. Frågan är väl hur länge det håller i sig.

Tillbringade em vid mitt rena fina skrivbord och surfade lite. Vi hade missat att sätta i motorvärmaren till bilen inför stundade ridhusbesök, så det var bara att vänta ett tag tills bilen blivit lite varm i alla fall. Målet var att komma iväg innan det blev mörkt för att slippa hålla på med trailern i mörkret - vilket vi hann med.

Oktawia var på hugget redan i stallet. Hon ville verkligen komma ut och göra någonting - till den milda grad att hon klev på trailern INNAN mig!!!

När vi kom fram till Ridhuset så kom det en trailer samtidigt som oss och det var redan folk i ridhuset. Jag gick och kollade, och det var dressyrträning, men vi var välkomna in. Svårt att hålla koll på dessa träningar eftersom klubben skriver NADA på sin hemsida om dylika saker.

För min del så var det helt OK att det var dressyrträning i ridhuset - ett perfekt tillfälle att miljöträna Oktawia. Eftersom det lastades ur en häst samtidigt som jag lastade ur Oktawia så gjorde hon ju stora ögon när hon kom ur trailern, dessutom hade hon en mankhöjd av typ 2,5 meter. Man kan väl säga att Oktawia blev lite lätt spänd *fniss*. Damen slängde sig in i ridhuset lite lätt stirrig, men det tog bara några sekunder och så fattade hon vart hon var någonstans och faktiskt så slappnade hon av på en gång. För att inte trigga igång något hos damen så gick jag med henne tills den tjejen som höll på med sin lektion var klar och lämnat ridhuset. Det var precis lagomt för Okatwia att knalla runt och titta på ekipaget som galopperade runt, plus att hålla koll på den ponnyn som kom samtidigt som oss. Hon var dock inte superstirrig, utan kunde koncentrera sig på mig och vart jag gick/stannade/svängde. Knallade runt med henne i 35 min, och hon hann bli så pass avslappnad att hon i stället blev uttråkad *fniss*. När vi sedan bara var två ekipage i ridhuset satt jag upp och började trava nästan på en gång eftersom hon var tämligen "framskrittad". Damen skötte sig riktigt bra. Hon brydde sig inte alls om den andra ponnyn, inte heller tränaren som satt i ett hörn. Utan det var mer att hon tyckte det var skönt att äntligen få röra på sig. Eftersom det var dressyrlektion så höll jag mig i samma varv som den andra ryttaren och tog hänsyn till att inte vara i vägen. Kunde jobba Oktawia bra ändå utan problem, även om det mest rörde sig om ren motion och avrastning. Red lite tagen bakdel på volt, red serpentinbågar, tränade även på skänkelvikning i skritt. Efter 30 min rent jobb så tyckte jag att Damen hade skött sig så bra att det räckte för idag. Oktawia tillbringade över en timme i ridhuset och var rätt trött när vi väl var klara.

När vi skulle gå från ridhuset till stallet som vi lastar ifrån, så kom det hästar farande i en hage. Nu var det kolmörkt ute och de hördes bara. Oktawia tvärstannade och lyssnade och tittade. Helt Ok - det allra viktigaste var att hon faktiskt inte alls blev stressad eller flippade ur på något sätt. Saker och ting kanske håller på och faller på rätt plats i hennes lilla hjärna ;-).

Inga problem att lasta (från stall) och vi for hemåt. Vi hade åkte hemifrån kl 15:30 och var hemma kl 17.30 - så lätt försvinner ett par timmar ;-).

När hästarna var utsläppta igen och fått sin em mat så fixade jag klart i stallet. Ställde betforen och gjorde i ordning höt. In med alla prylar från bilen och sedan kunde jag själv gå in. Nu var jag totalt utsvulten! Men ingen av oss orkade laga iordning mat. Så det blev lite sill, ägghalvor och skinkmackor - gott det också och mätt blev jag.

Efter maten var det dags att kolla mailen och surfa lite. Som sällskap hade jag en extremt kelsjuk Nalle. Nu när mitt skrivbord är rensat så finns det inga roliga prylar att leka med. Vad gör en lite kisse då - jo klänger på matten. Först skulle han ligga på mina händer PÅ tangentbordet! Det funkade ju inte så bra, till sist la han sig på min axel. Där var han ju i alla fall ur vägen ;-)



Tyvärr så är det inget ljud till bilderna - annar skulle ni höra en Nalle som BRUMMADE som den värsta knattermotor ;-).



Nu ska jag förpassa mig till soffan - nu är det min tur att slöa ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0