31/12 Nyårsafton

Och så var det årets sista dag! Klev upp hyfsat tidigt, kl 9:30 så åkte jag in till ÖFK för att träffa några kompisar. Det var nyårshoppningar som vi tittade på från Cafeterian. ÖFK's fik har nog stans billigaste fika, 25 kr för kaffe, wienerbröd och 3 stora pepparkakshjärta - Nyåkers förstås. Då har man råd att fika med gott samvete :-). Pratade bort ett par timmar goda vänners lag - mycket trevligt och kul att se lite hästar ;-).

Åkte sedan vidare till Ica-affäre för att bunkra upp med mjölk, bröd och smör - hela Hagaområdet måste ha haft samma tanke för det kryllade av folk i Haga centrum. Hade dock tur och det öppnades en ny kassa precis när jag skulle ställa mig i kö, så jag blev klar hyfsat snabbt. På vägen hem så åkte jag förbi kyrkogården och tände på gravarna.

Det var vackert väder - strålande sol och nordanvind - svinkallt med andra ord! Ska väl vara så på Nyårsafton.

När jag kom hem så var det tyst och stilla i huset. Hundarna låg och sov, katterna låg och sov. Maken låg utslagen i soffan ;-). Men han hade gjort en insats i köket så han var väl värd den vilan ;-).

Jag började direkt med den blivande nyårsmiddagen. Vi ska äta örtmarinerad fläskfile, potatisgratäng, tomatsallad och som efterrätt blir det chokladpannacotta (vansinnigt gott). Fläskfilen skulle stekas och sedan ligga i marinad minst 4 timmar så den fixade jag först. Sedan så fixade jag pannacottan, den ska ju också stå minst 4 timmar i kyla och stelna.

Örtmarinerad fläskfilé



Chokladpannacotta



Dock så fick fläskfilén och efterrätten snabbt förpassas ner till källaren, för jag hade en mycket hungrig vovve som tyckte att det jag precis lagat iordning luktade smaskens...



Och när Lexi är i farten så kan man inte ens vända ryggen till. Maken till mattjyv finns nog inte... *harkel*


När nyårsmiddagen var förberedd så käkade jag och maken lite lättare lunch - smörgås med julskinka och rödbetssallad ;-). Efter lite mat så hade jag fått kraft att ta tag i stallet. Ut i kylan - rejält påpälsad. Innan jag gick ut i stallet så gick jag till hagen och hälsade på pållarna. Den enda aktivitet för dem som stod på schemat idag ;-).

Sabina funderar på om det ska serveras mer hö eller inte...



Oktawia var lite sprallig och studsade runt i hagen - hm den damen skulle nog behöva en omgång med lösgalopp... - dock var hon väldigt nyfiken på vad jag var ute och gjorde, plus vad mitt "bihang" pysslade med. Alltså Kayo som låg och tryckte på backen. Totalt beredd på att försvara sin matte från det där otäcka svarta odjuret...



När jag pratat klart med pållarna så var det bara att ta itu med att mocka och fixa ordning pållarnas nyårsmiddag ;-).

För övrigt så har det inte blivit så mycket gjort, utan tagit det lugnt. Nu ska jag fixa dukningen av vår nyårsmiddag. Potatisgratängen står i ugnen och det börjar lukta rätt gott *utsvulten*. Maken och jag ska äta gott, dricka gott och titta på film - Oceans 13 - med avbrott för Grevinnan och Betjänten, den kan man ju absolut inte missa! Eftersom det är klart väder så kommer vi vid 12-slaget ta vår skumpa och kunna gå ut på vår gårdsplan och se fyverkerierna från Stan - på precis lagomt avstånd :-). Till och med hundarna klarar av smällarna då ;-).

Nalle - Nyårskissen hälsar


Vi och alla djuren önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!


/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

GOTT NYTT ÅR till er alla!!!

2008-12-31 @ 21:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0