3/12 Onsdag - Träning

Jisses vad jag är mör :-O. En riktigt genomkörare har jag fått under kvällen... Åkte hem med en buss som gick 40 min tidigare en den jag brukar ta. Var hemma 20 min tidigare... blev stressad till max av att sitta på en buss som rörde sig med snigelfart genom stan *suck*. Var alltså urstressad när jag väl var hemma. Hade då 2 timmar på mig för att laga mat och äta, mocka och fixa hästmaten, ta in pållarna och göra iordning Oktawia, ställa iordning trailern, lasta och åka till ridhuset. Helst vara i ridhuset en stund innan träningingen börjar för att hinna skritta fram.

Ovanstående ekvation gick inte ihop... laga mat och äta tar ju sin tid och jag kan absolut inte rida utan mat i magen... mockade i raketfart, ställde bara betforen, resten av matfixandet fick jag ta efter träningen, in med pållarna. Tack och lov så har det tydligen varit lugnt i hagen idag för det var inga lerstänkt på ben eller mage så det det gick hyfsat snabbt att borsta iordning Oktawia. På med utrustning och sedan var det bara trailern som skulle fixas.

Det där med att fixa iordning trailer - det är ett helt företag i kolmörkret och leran.... Det tog nästan längre tid att få trailern på rätt ställe och fastsatt på bilen än vad det tog att fixa kusen ;-).

Det där med framskrittningstid - ha det kunde vi glömma! Fick ta framridningen under lektionen och sedan jobbade vi i skritt första delen så vi blev ordentligt uppmjukade.

Travjobbet funkade bra. Oktawia jobbar på bra och idag så skulle vi göra en övning där hon skulle korsa sina framben, inte helt enkelt tyckte Oktawia, fattade inte riktigt vad det gick ut på. MEN - INGET tjafs! Utan hon kämpade på och till sist så började hon förstå vad det var vi ville hon skulle göra. Hade detta varit för 1 år sedan så hade hon inte tagit denna övning utan att försöka resa sig.

Jag är verkligen helt förvånad över hennes samarbetsvilja :-O Dessutom är damen otroligt förlåtande när det gäller mitt oroliga överliv. Förra hösten så blev hon skitsur på mig när jag vinglade runt i sadeln, men nu är det ingenting - om det inte är så att jag har typ vikten totalt tokfel. Och då SKA hon reagera!

Men annars så jobbar hon rätt, men jisses vad jag har fått slita! Damen är känslig, mycket nerv och motor - men det betyder på intet sätt att det bara är att sitta upp och åka med... För när det kommer till att få igång bakbenen - DÅ blir det jobbigt... och då blir damen bekväm... Antingen så vill hon springa ifrån jobbet, annars tvärtom.

Idag var det åt tvärtomhållet - och jag har fått rida i varje steg. Till sist så hade jag blodsmak i munnen av total utmattning, dygnsvettig och lät som en blåsbälg... fick skritta ett varv och hämta andan.. hästkräket var inte ens svettig och dessutom hade hon fräckheten att utnyttja det faktum att jag var helt slut och inte orkade driva... utan for mest runt i sadeln som en klick smör på en het potatis. Så fort hon fick chansen så slöade hon till... Förhoppningsvis så blir jag allt starkare och får bättre kondis och då ska damen minsann få se på andra bullar ;-).

Träning igen om 2 veckor, om det inte är så att det är -20 grader, då ville inte tränare gärna ha någon lektion - ridhuset är oisolerat och svinkall. Men hon behöver inte oroa sig - eftersom jag får köldastma så är det inte ens att tänka på att rida lektion i kyla under -5 grader... inte så länger jag blir som en blåsbälg efter 10 min ridning *harkel*.

Så länge det funkar så ska jag nu under vinter i alla fall hålla igång damen. Hon mår verkligen bra av att arbetas. Så någon direkt vintervila blir det inte - det kommer räcka med de dagar när det kommer bli totalt svinkall och jag inte kan vara ute. Förhoppningsvis så dröjer det och blir inte så många dagar... ;-).

Maken filmade i alla fall lite under lektionen, har lagt ut en snutt på Youtube som ni kan kolla på om ni vill.

Slutet av lektionen

Tyvärr så är inte kvalitén den bästa eftersom vi filmar med vår lilla digitala fotokamera, och ni ser inte hur fin Oktawias halsmuskel blir när hon söker sig framåt-nedåt, och det är tur att hon har vita benskydd ;-). Nonchalera den där fladdrande figurer på ryggen ;-)

Nu ska jag ta min slitna kropp och förpassa mig till säng - kommer ha träningsvärk i morgon....

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Malin

Vad grov hon ser ut mot vad jag kom ihåg henne! :-O Jag vill också träna men det finns ju inget ridhus så nära nu när utebanorna frusit, vi är ju 3 som vill traila och det finns en kärra. Bättre med ridavstånd.

2008-12-04 @ 22:20:20
Postat av: Lizzie

Damen har musklat på sig rejält ;-). Finns ju en anledning till att jag fick ändra hoppsadeln från normal till bred bom...

Himla skönt med egen trailer även om det är omständigt att behöva åka för att kunna rida vettigt. Tar så mycket tid... suck

2008-12-04 @ 22:29:28
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0