9/12 Tisdag - Ridhusbesök

Ridning i ridhus var planerat idag, och så blev det. Kom upp till ridhuset kl 20.00 - helt öde förstås ;-). Det är bara jag som rider så sent, men jobbar man heltid så blir det så. Dock rätt skönt att slippa trängas i ridhuset i alla fall.

Okawia var lite på tårna, skvättig när vi lastade ur och maken undrade om jag verkligen skulle sitta upp på åbäcket ;-). Gick ett par varv med henne innan jag satt upp, då hade hon hunnit slappna av lite.

Inga problem att rida. Oktawia hur samarbetsvillig som helst. Det är ju jag (som vanligt) som inte har kroppen med mig, men det blev lite bättre efter att jag blivit varm. Tränade lite på det som vi gick igenom på förra lektionen, att få damen att korsa sin framben, gick sisådär, men hon försökte i alla fall och blev inte det minsta lilla istadig.

Sedan så gjorde jag samma övning som jag red för ett par veckor sedan, litet fyrkantspår 1 varv och seda volt 1 varv, upprepade 3 gånger innan jag bytte varv. Efter det så blev det serpentinbågar i trav och då märktes det att övningen med fyrkantspår och volt funkat. Mjuk och följsam om än lite seg. Försökte få till mellantrav vid snett igenom, där hände det inte mycket.

Eftersom damen uppenbarligen var lite lagom bekväm idag så bestämde jag mig för att våga mig på lite galopp i ridhuset. Och det gick faktiskt riktigt bra trots att hon snubblade ordentligt på ett ställe. Jag är lite mesig i fattningarna, gör dåliga galoppfattningar och man kan inte klämma till för mycket för då drar Otkawia iväg vilt bockande. Så jag fattar för rösten. Fattar hon fel galopp så låter jag henne rulla på i alla fall, för hon fattade galopp i alla fall. Och det är rätt ofta jag inte har koll på sittbenen så det är inte alls konstigt att det blir fel galopp *harkel*.

Jag har ju lättast för höger galopp så den börjar jag alltid med ;-). Både jag och Oktawia har svårt för vänster galopp - bra kombination va - hon vill gärna bocka i vänster varv när jag har vikten fel. Och det har jag ju rätt ofta. Men jag tänkte att jag gör ett försök, var superkoncentrerad på att försöka hålla mig rätt på hästen och vi fick till det. Inga bockningar och efter ett par fattningsförsök så fick vi till och med rätt galopp ;-).

Mycket nöjd med dagens ridning. Känns som att vi äntligen är på väg nu, sakta men säkert ;-)

Maken filmade galoppen och jag länkar den nog i morgon. Nu ska jag snart hoppa i säng.

Men jag tog en bild på damen utan sadel och försökte ställa upp henne hyfsat.

Denna bild är alltså tagen idag 9/12 08



Och så har jag letat reda på en bild som jag tog när hon kom hem till mig nyinköpt och nyimporterad från Polen

Bilden tagen den 19/8 -06



Kanske svårt att se och avgöra om det är någon större skillnad mellan bilderna, men hon har gått upp ungefär 100-150 kg i vikt sedan hon kom hem till mig, om inte annat så har hennes rumpa blivit biffigare. Så lite skillnad är det - och hennes svans är äntligen av normallängd nu ;-)

Nu är det godnatt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0