19/7 Åska och dunder

Var riktigt varmt och skönt ett tag på dan' idag. Satte igång med att tvätta fönsterfoder i vardagsrummet. Har kommit på att jag ska måla även inne i huset. Inte bara på utsidan. Tyckte det var lämpligt väder - rätt varmt och vindstilla - lämpligt för målning. Maken tog tag i fönstret i TV-rummet på övervåningen. Dock hann han inte mer än ta tag i målarpenseln så small det till. Lillan (vår amstaff-blandis), som INTE tycker om smällar av någe de slag, får ut VILT skällande. Dock var det inte monster som skulle jagas bort, det var bara ett enormt stort åskmoln som närmade sig. Och mycket riktigt, åskvädret drog rakt över, blixtar, dunder och framför allt ÖSREGN.

Som tur var hade jag hunnit klart med målartvätten i vardagsrummet. Medan åskan drog över så tog jag itu med att rensa bland sparade kalendrar. Älskar J-P Lahalls kalendrar, men jag kan ju inte spara ALLA månadsbilderna från varje år. Så nu gick jag igenom 6 st och plockade ut dem motiven som jag gillar allra bäst. De ska hamna inom glas och ram så småningom. Tanken är att ta med några till jobbet eftersom jag inte har så mycket lediga väggar hemma i huset ;-)

Husse och Lillan tillbringade åskvädret i sängen - tryggast där ;-)

När väl åskvädret dragit förbi kom solen igen, tyvärr inte lika varmt som på fm. Gick och kollade regnmätare - 19 mm :-O. Behöver inte vattna örtagården idag heller ;-)

Eftersom det slutade regna så gick jag lös med målarpensel och färg i vardagsrummet. Vet inte varför vi inte målat insidan av fönstrena tidigare, det har inte blivit gjort sedan mormor och morfar rustade huset och det var 1976. Kan lugnt säga att det är tacksamt att måla då ;-).

Efter mat och fika senare på kvällen så målade jag utsidan och fönsterfodrena för köksfönster och vardagsrumsfönster. Maken målade det vita på vår tvättstuga och ett par knutor. Hann precis bli klar innan det blev mörkt. Ska måla mellan fönstrena en gång till sedan är det klart med oljefärgen i alla fall. Dags att ta itu med övriga fönster - vi har några kvar...

Som lite målarhjälp har jag Lexi ;-)



Innan det blev dags att gå in så vattnade maken tomaterna i växthuset. Han kom tillbaka med årets första skörd :-)


Och mer finns det att hämta så småningom. De är hur goda som helst ;-)

Jag gav pållarna sin kvällsmat vid 22.30 tiden. Eftersom det regnat rejält så såg mina två hästdamer ut som om de precis kommit tillbaka från en spa-behandling. Båda två var rejält täckta med ett tjockt lerlager, från mule till svansrot! Ska ju vara bra för skinnet, om inte annat så får ju myggerna svårt att suga blod ;-).

Mina små kissar fick också en omgång med kvällsmat och efteråt så var det gemensamt tvätt som gällde.



Nu är det dags att slappa en stund framför TV innan min målartrötta kropp får hamna i sängen :-)

/Lizzie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0