20/7 Regn, regn, regn

Idag var det utfärdad klass 1-varning över Örebro län pga åska och regn. Och nog har det regnat alltid... det åskade också, men det var en bit bort så Lillan brydde sig inte över det mullret.

Jag målade insidan vad gällde fönstrena i vardagsrummet. Det tog ett tag och hux flux var det em. Maken ville att vi tog en tur till Mariebergs köpcentrum bara för att ut och åka en sväng. Jag var snabbt med på noterna, eftersom det spöregnade så fanns det inte så mycket att göra hemma direkt.

Det var rätt lite folk ute på Marieberg. Gick och spanade mest, försökte få maken att shoppa ett par nya "joggingskor", men icke - det är ju SÅ jobbigt att prova.... köper skor någon annan dag, var kommentaren. Precis som om det skulle gå lättare någon annan dag. För att få maken att införskaffa sig nya kläder och skor så är det tvångströja som gäller - på honom alltså ;-). Jeansen håller på och faller i bitar och skorna likaså, men köpa nytt... Näe det är totalt onödigt!

Jag som tycker det är så lätt att shoppa, framför allt när det fortfarande är rea ;-)

Dock blev det inte så mycket inhandlat idag, köpte en ny tekula för att ha i tekannan, passade också på att köpa lite lösviktste, 100 g Gutete. Och så köpte jag också lite smaksatt kaffe - Amarett, som vi ska njuta av bl a på vår bröllopsdag :-).

Vi passade på att handla lite förnödigheter inne på Coop, utav någon konstig anledning är alltid mjölken slut i vårt kylskåp. Spelar ingen roll  hur många liter man bär hem, slut likförbaskat på en gång. Det slank ner lite goda ostar i korgen också, och kex, och svarta oliver.

Eftersom det spöregnade hela dagen så var jag nyfiken på vad vår regnmätare stod på. Vid 20-tiden idag så var det dock bara ynka 13 mm i mätaren. Det kändes som om det regnat betydligt mera...



Just då så var det i alla fall uppehållsväder, och jag gick ut i stallet och fixade lite. Tänkte aktivera min pålla med lite ledskapsövningar idag. Höll till i hagen och använder bara vanlig grimma och longerlina. Tränar på att hon ska gå snett bakom mig, hålla avståndet varesig jag går fort, sakta eller tvärstannar. Även hänga med när jag svänger, eller börjar gå baklänges. Det är ungefär som att träna "go fot" med hundar ;-). Fungerar jättebra med Oktawia nu. 

Tränade också på att skicka henne ifrån mig 2-3 m, där ska hon stå stilla tills jag "kallar in" henne. Funkade också jättebra. Nu klarar hon av att stå stilla och ha koncentrationen uppe på mig, men bara så länge jag fokuserar mig på henne ;-)



Efter det att jag knäppt detta foto och stoppade ner kameran så stod Oktawia inte kvar på samma plats ;-). Jag var tvungen att släppa fokus från henne och stoppa ner kameran i fickan. Då passade damen på att förpassa sig åt sidan och knata iväg åt ett helt annat håll. Utnyttjade situationen direkt, dock inga problem att få henne att fokusera på mig igen.
Efter 20 min träning så var damen rätt trött och fick återgå till att göra det hon gillar bäst - käka gräs :-)

Nu ska jag förpassa mig till soffan, på soffbordet väntar ost, kex, rödvin, svarta oliver - mums!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0