22/7 Dagen som försvann!

Ibland undrar jag vad som händer med vissa dagar. Som denna t ex - poff, och så var den borta! Tycker inte jag gjort någonting egentligen idag, men det jag gjorde tog väl rätt mycket tid.

Eftersom målning av fönster innebär att man tar ner gardiner och rensar ur fönsterbrädan på blommor m.m, vilket gör att det ser ut som ett bombnedslag i rummet. Har levt i denna röra sedan vi började med målningen av fönster i vardagsrum och kök, och till sist blir man rätt trött på röran ;-). Dessutom så har fönsterrutorna sett förskräckliga ut sedan i maj då vi tvättade det vita med målartvätt. Alltså var det idag dags iordningsställande efter målningsjobbet :-).

Maken putsade fönster och under tiden så fixade jag kaffebryggare och strök gardiner ;-). Köksgardinerna var ingen match, en kappa i varje fönster och så dit med alla blommor m.m. Blev riktigt bra, och SÅ SKÖNT med rena rutor så man kan se ut ;-).



Skönt att se köksbordet igen ;-)

Vi hade en fikapaus efter att köket var fixat. Satt i solen och det var verkligen skönt med fint väder efter en vecka med regntunga moln.

I vardagsrummet så tog det lite längre tid att stryka gardiner. Undrar hur det kommer sig egentligen, varje gång jag tvättar gardiner så funderar jag på att stryka dem INNAN jag lägger in dem i skåpet. Men näe, de hamnar i skåpet ostrukna. Så där stod jag och svor över att jag varit så osmart att jag lagt in skrynkliga gardiner i skåpet. Man vill ju ha upp nya fina gardiner på en gång - inte behöva stå och slita med ett strykjärn i sommarhetta i TIMMAR bara för att få fint. När jag kommit till fönster nr 2's gardiner - då var maken klar med putsningen av fönstrena. Han lämnade mig snabbt ensam med strykjärnet och högen av gardiner. Han fick ett otroligt starkt behov av att ge sig ut och fiska så där helt plötsligt bara :-O.

Jag slet i min ensamhet. När alla gardiner väl var på plats så var det dags att ta fram damsugaren - kan ju inte ha fina fönster när resten av rummet ser ut som jag vet inte vad. Så det blev undanplockat, tvätten vikt, golvet dammsugits och avtorkat. Och till sist så kändes det som om det faktiskt var färdigt. Och resultatet blev ett rätt hemtrevligt rum med rena fönster :-)

 

De andra två fönstrena är lika fina, så det kändes onödigt att ta kort på dem också ,-)

Lagom när jag är klar med vardagsrummet så känner jag mig lite lätt snurrig - himmel och pannkaka. Jag hade glömt bort att äta!!! :-O SÅ kul är det INTE att städa :-O

Nåja, lagom när jag började med maten, en korvgryta, så kom maken hem. Han var nöjd över mitt resultat, och drog sitt strå till städning. Han dammsög resten av undervåningen :-).

Han var dock nöjd över sin fiskelycka - fick upp en aborre på 4,5 hekto. Som han SLÄPPTE tillbaka!!! :-O. Han har inte förstått detta med att mannen ska ut och fixa middagen ;-). Fin fisk var det i alla fall :-) Den ligger i makens fiskelåda och den är 30 cm lång.




Efter maten så drack vi lite kaffe och jag läste tidningen "Må Bra". Senaste numret kom idag (är prenumerant), så det var skönt att sitta och softa en stund med tidning och kaffe.

Tiden gick snabbt, och eftersom jag hade ridtur på schemat i dag så var det bara att hoppa i ridkläderna och hämta in pållarna från hagen. Det var varmt idag, var noga med att ha på insektsmedel på Oktawia för att slippa de värsta insekterna. Bromsarna är värst, men vi klarade oss bra tack vare insektsmedlet. Vi tog turen runt Rumboholm, som vanligt. Oktawia funkar bäst när hon är i omgivningar som hon känner igen ;-). Gör lite olika saker på rundan dock. Nu så har jag utökat travsträckorna, vilket gör att när vi kommer fram till de gamla vanliga "skrittsträckorna" så blir Oktawia seg som tuggummi - vadå trava! Det tycker hon är helt onödigt. Vi tränade också på skänkelvikningar idag och så red vi in till sandtaget och klättrade lite. 3 gånger uppför och 2 gånger nerför. Nerför tycker Oktawia är jobbigt. Hon står vid kanten och funderar verkligen på om hon ska gå framåt, eller om hon i stället ska kasta sig åt andra hållet eller ställa sig på bakbenen. Eftersom det inte funkar att bli arg eller driva för hårt, så får jag bara sitta helt stilla och smacka. Så klättra nerför 2 ggr var min plan och den lyckades. Skänkelvikningarna funkade jättebra, Oktawia var mjuk och lyhörd, försökte inte smygöka när hon tog sidförande skänkel. Var lugn och avspänd hela sista avskrittningen hem. Precis vid vår infart så möter vi en pick-up med ett stort öppet släp. Skramlar ju en del. Oktawia är helt OK trafiksäker, men hon tycker att släp är liiite otäcka. Bilisten saktade ner ORDENTLIGT - tack för det :-) - och Oktawia hann se släpet, reagerade lite med att tänka bakåt, men jag var lugn och bara klappade henne på halsen. Så hon höll sig lugn, tog inte ens ett steg åt sidan, vilket kändes jättebra. Inne på vår gata så var grannens hästar var precis vid vår väg, fölisarna busade när vi kom. Oktawia ville gärna stanna och titta, men tog min drivning och fortsatte skritt framåt. Fick dock titta på dem och vi kunde skritta förbi på lång tygel :-).

Oktawia var nöjd och avslappnad när vi kom hem. Jag var nöjd :-) börjar dock bli träningssugen - snart dags att boka in träningstider. Måste ta tag i detta med lastträningen på allvar nu. Så man slipper hålla på och trassla här i höst sedan när stallplan är blöt. Förvarnade maken... han ser inte fram emot jobbet ;-)

När jag var klar i stallet och matat pållarna så var det dags för Morden i Midsumer - snip snap  - så var den här dagen slut :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: malin

Oj, jag blir riktigt inspirerad!!! Nu måste jag också feja hemma ;-) Inte så kul medans man håller på men ack så trevligt när man är klar!

2008-07-23 @ 02:15:36
Postat av: Birgitta

Så du fick upp ljuslyktorna också?

Fint har du gjort i allafall, var nöjd med din dag, hade aldrig fixat allt det...:o)



Kram//B

2008-07-23 @ 09:28:11
URL: http://pysseltrollet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Ljuslyktorna passar kanonbra i vardagsrummet :-). Det är hur jobbigt som helst att fixa iordning fönster. Blir inte allt för ofta direkt ;-). Lika bra att passa på när man hade energi till det ;-)

2008-07-23 @ 11:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0