30/7 Mer målning

Satte igång redan på fm med att måla. Det var fönstrena i sovrummet som jag målade på insidan med snickerilack, vattenlöslig så det luktade inte alls farligt. Maken målade med oljefärg på utsidan, vindskivan och ett par fönster fick sig ett lager.

Målningen tog ett par timmar och sedan blev det för varmt för att göra något annat än att sitta i skuggan. Passade på att skörda lite kryddor så nu har jag fransk dragon, krusmynta, citronmeliss och lite isop ligger på torkning. Skördade lite färsk oregano och timjan som jag använde till att marinera svarta oliver tillsammans med olivolja. Ska stå ett par dagar, sedan är oliverna mums.

Mitt på dagen blev det lite dramatik - jag gick in för att sätta på kaffe. När jag gick ut någon timme tidigare så hade jag släppt ut kattungarna ur kattrummet och de fick utforska huset. Det är svalare i huset än på verandan där katterna är annars. Men när jag kom in så hör jag ett ynkligt jamande, går och kollar vad det är. Hittar en kattunge fastkilad mellan skorstensmuren och trappräcket på övervåningen. Han hade väl vart uppe och klättrat och sedan trillat konstigt. Hur som helst, när jag försiktigt pillade upp honom så såg jag att han hade snurrat runt  och bakkropp och framkroppen inte var riktigt vridna åt samma håll... :-(. Kissungen var helt slapp i bakbenen och kunde inte med dem, misstänkte att han brutit ryggen eller bakbenen. Gick ut och hämtade maken för att om någon ska förkorta kissens lidande så fixar maken det. Dock ville jag kolla med en veterinär först, innan vi gjorde något drastiskt. Ringde runt till flera stycken veterinärer - lunchpaus... eller telefonkö... Satt i en telefonkö ett bra tag, och så hör jag helt plötsligt maken säga "nu går ju katten" :-O. Och mycket riktigt - han gick utan problem, lite vinglig förvisso. Jag klämde igenom katten, han hade inte ont någonstans. Alltså avvaktade vi med att ev ta bort honom. Efter 30 min så gick han på lådan, så det verkade som saker och ting funkade som det skulle. Antagligen har han suttit fastklämd så benen blivit stasade på nåt vis.

Nu i kväll var det full rulle på kissen och maken var väldigt glad att slippa ta bort kissen.



Efteråt var jag och maken lite matta. Fick i mig kaffe cirka 1 timme senare än vad jag tänkt :-). Maken åkte iväg för att plocka svamp och jag bara slöade en stund.

Dock var maken snabbt tillbaka eftersom det helt plötsligt blåste upp till åskväder. Stängde till alla fönster som vi målat på fm och väntade på att åskan skulle dra förbi, under tiden kokade vi saft av körsbären maken plockade igår.

När regnet och åskan väl dragit förbi, kunde jag sätta igång med nästa projekt,  stallstädning av:


 
Nu skulle alla prylar på plats och boxarna spånas upp. Maken hjälpte mig att sätta tillbaka gallret för fönstret, skruvade upp krubborna och klimattorna m.m. Han släpade fram spånsäckar åt mig. Och 2 timmar senare så var stallet fix färdigt - nyputsat och fint :-D
 Oktawias box.
 Sabinas box.   Vy från stalldörren.


Jag hann också med att städa sadelkammaren och plocka lite ordning där också. Så nu är jag riktigt nöjd över att ha stall färdigt inför hösten.

Nu ska bara hästarna badas ordentligt innan de får komma in i stallet - vill ju inte ha in några lortgrisar som skitar ner det första de gör  ;-)

Dagen avslutades med att jag oljemålade fönster och dörr till sovrummet. Så i natt blir det till att sova med öppet fönster. Tur att vi inte har så mycket mygg ;-).

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0