Fredag och avlöningsdag :-)

Vilket innebar att vi åkte till stan för att bl a fylla på matförrådet hemma. Kattmat och hästfoder inhandlades först på Granngården. Sedan for vi ut till Marieberg eftersom maken absolut skulle köpa ett par filmer som var på rea. Som tur var fanns de kvar. Filmerna var "No country for old men" och "Sweeny Todd", så maken var nöjd och glad. Jag köpte en bunt med papper till skrivaren, det var HP-papper för bläckstråleskrivare, 500 ark för 39 kr. Har ingen koll på vad det pappret brukar kosta, men jag tyckte det var ett OK pris. Jag skriver inte ut några mängder, så jag köper inte papper ofta direkt. Tror det var för 1 år senast det inhandlades...

Eftersom klockan nu var närmare 14-snåret så åkte vi till Café Garden och käkade smörrebröd - himla bra med restaurangchansen :-). 




Smörrebröden var jättegoda och precis lagom lunch :-)

När vi väl fått mat i magen så åkte vi till Ica Maxi för att handla mat. Smarta jag skrev en mycket noggrann Inköpslista - som jag glömde var hemma på köksbordet.... där gjorde den inte så stor nytta. Vi strosade runt inne på ICA och lyckades fylla kundvagnen ;-)

När vi var klara så var det full fart hemåt. Nu var det VARMT!!!!!

Väl hemma packade vi snabbt in varorna, sedan blev det en kopp kaffe i skuggan och så läste jag Tidningen Ridsport. Det var skönt att bara sitta i skuggan och ta det lugnt, mycket mer orkade man inte i värmen.

Senare på kvällen när det blivit lite drägligare tempteratur ute så började jag förbereda morgondagens städning av stallet. Plockade rätt på hästtäckena som hängde framme. De ska ju tvättas innan de stoppas in i sadelkammaren. Började att tvätta ett par fleecetäcken. Sedan stod jag och slet med en karda på ett av hösttäckena som var fullt med hår på insidan. Det tog ett tag, men till sist så fanns det en rejäl hög päls till fåglarna ;-). De täcken som var leriga blev också avborstade, har 3 regntäcken som ska tvättas i morgon. De får plats i maskinen, sedan har jag 2 tjocka vintertäcken - men de tvättar vi med högtryckstvätten. Får se om vi hinner med det i morgon.

Det ska ju vara varmt nu ett tag så då får jag passa på att göra den årliga storstädning av stallet. När det väl är tvättat med högtryckstvätten så behöver det ju stå och torka i några dagar. Sedan får jag se om något behöver målas om.

Så nu får Oktawia vila några dagar, förhoppningsvis är stallet klart på en vecka och det fixar hon att vila utan att igångsättningen blir allt för bökig. Det blir till att sprya pållarna 2 ggr om dagen för insekterna, men det funkar bra. Jag börjar också blir mentalt färdig för att börja träna, och sugen på lite ny utrustning inför höstens träningar :-) Så det blev en beställning från Hööks idag, ett halsfleecetäcke, bra att ha efter träning när man ska åka trailer hem, ett nytt träns svart med vit fodring, äntligen fanns det ett till vettigt pris, och så en ny lädergjord istället för den som gått sönder. Jag vill ju gärna göra rent utrustningen efter varje gång den använts. Det är mycket lättare med en lädergjord som bara är att dra av med sadelsåpa, än att  hålla på med tyggjordar som ska tvättas stup i kvarten. Varorna kommer om cirka en vecka, ska bli kul när det postpaketet kommer ;-)

För övrigt så lyckades vi ta ner taket ovanför ytterdörren nu på kvällen, men vi gör inget mera jobb idag. Tvättning och skrapning av fönstrena till kontoret och badrummet får vi fixa i morgon kväll. Är ju alldeles för varmt på dagen, så nu får det bli "kvällsjobb" ett tag framöver.

Nu ska jag slappa i soffan ett tag och se på makens nyinköpta filmer :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

ÅH! Sweeney Todd är ju helbra! Inte blir den sämre av att Mr Depp är typ världens vackraste... ;-)

2008-07-25 @ 22:39:48
Postat av: Malin

Det var jag som skrev det ovanför...

2008-07-25 @ 22:40:32
Postat av: Lizzie

Hm, Mr Depp är asläcker ;-)



2008-07-25 @ 23:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0