1/11 Lördag - Strålande sol och vindstilla

Jaha - så är det november! Värsta månaden på hela året och vad händer. SÅÅÅ vacker väder - den totala motsatsen som det bara kan bli till gårdagens ruskväder. Inte bara det att solen sken hela dagen, det var dessutom vindstilla. Den kombinationen vet jag inte när det hände sist. Det var ett par minusgrader, men det var nästan bara skönt.

På förmiddag plockade jag undan, vi behövde städa, men jag kom bara så långt att jag plockade undan skräp och prylar. Jag hann damma också, men sedan så gick jag ut.  Maken var redan ute och höll på med bilen. Den har gått lite dåligt på tomgång och varit svår att starta. Så i veckan köpte vi nya tändstift men det var inte förrän idag det var väder att byte dem.

Tändstiftbytet klart och bilen hoppade igång finfint :-)



Jag gick ner till stallet och mockade efter pållarna. I sadelkammaren huserar ju kattungarna och de är nu 7 veckor gamla och hur busiga som helst :-)

Idag lekte de  "herre på täppan"




Nalle var den som absolut skulle sitta högst upp. En position han fick kämpa för ;-)




Han gav sig inte i första taget ;-)




Så det blev Nalle som vann....




När jag var klar i stallet, lunchat pållarna och gjort ordning hästmaten så hade maken precis börjat med däckbyte på bilen.



Så nu kan vi åka säkert :-). I morgon ska han fixa däcken på trailern också så pållan åker säkert.

Efter lite lunch så åkte vi ut till Marieberg. Vi passade på att åka till Stallstugan först när de hade öppen en lördag för en gångs skull. Köpte en ny longerlina eftersom Oktawia haft söndern en. Och så beställde jag en lädergjord till dressyrsadeln. Blir ju presenten från mina forna arbetskamrater på Haga :-). Sedan åkte vi till Djurens Center och maken köpte fiskfoder och en sandlåda med huv till Måns. När vi kom hem med sandlådan så var Måns inte alls pigg på att behöva krypa in i ett hus för att göra sina behov... utan bajade utanför *djälva katt*

Vi får nog ta bort själva luckan och se om han törs gå in då. Att vi köpte en sandlåda med huv är för att inte hundarna ska komma åt kattbajset... de tycker närmligen att kattbaj är rena gourmematen *uäck*.

Nu började det bli sen em och inte mycket kvar av den vackra solen, men jag hann faktiskt med att motionera Otkaiwa innan det blev mörkt. Idag blev det en longeringsstund och galoppträning. Damen var pigg men lydig, det var jobbigt med galoppen idag, men den var likadan (alltså lika jobbigt) i båda varven. I veckan som kommer ska jag nog traila iväg till ridhus och longera/tömköra på lite bättre underlag än vad jag har här hemma.

Oktawia blev i alla fall avrastad, vilket behövdes efter att ha stått 2 dgr. I morgon ska jag nog kunna rida ut utan att riskera livet ;-)

När jag var klart med pållarna så fick de gå ut i hagen igen och fick sin em-mat ute. Var helt vindstilla och skönt ute så de behövde inte stå kvar inne. Utan nu får de vara ute tills det är dags för nattning.

Senare på kvällen så åkte jag upp till Latorps Gård och träffade den nya ägaren för anläggningen. Det var en mycket trevlig kvinna som har ambitioner att få ordning på anläggningen. Tror hon har stora chanser att lyckas för hon verkar veta vad hon vill ;-). Just för tillfället så kämpar de med att få ording på underlaget i ridhuset. Skötseln är ju kraftigt eftersatt just när det gäller underlaget, så det är en riktig utmaning. Jag hoppas verkligen hon lyckas och det av rent egoistiska skäl :-). Vill ju kunna rida där utan att riskera att pållan blir skadad....  Så det var en givande lördagkväll ;-) stå och snacka i ett ridhus under tiden man har koll på en vattenspridare. Det är bara hästgalningar som uppskattar sånt *fniss*

När jag kom hem så hade maken i alla fall börjat med middagen, så det var inte mycket kvar att fixa. Blev fisk till middag och det var riktigt gott med varm mat när man stått i ett kallt ridhus några timmar.

Sedan tog lördagkvällen snabbt slut. Pållarna blev nattade 21.30. Jag kollade på CSI Maimi och sedan var denna dagen slut :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0