11/11 Tisdag - ridhuset till sist...

Det var verkligen full rulle på jobbet idag. kl 9.30 kom min kollega och påminde mig om att vi skulle iväg på assistentträff. Det hade jag totalt glömt bort! Så där försvann ett par timmar, men det är bra med assistentträffarna. Får matnyttning information som en annan nyanställd stackare har användning av ;-).

Mina lånestolar kom idag - ÄNTLIGEN. Har väntat flera veckor!!! Ska ju få beställa en ny stol, men jag är ju tvungen att testa ett par varianter innan jag kan bestämma mig. Är ju trist om jag väljer en stol som jag sedan får ont i ryggen av. Så vill jag ju inte ha det.

På em så tyckte jag inte att jag gjorde så mycket annat än satt i telefon - jag är VÄLDIGT glad över mitt headset :-D

Det regnade när vi åkte hem. På vägen hem så upplyste jag maken om att jag skulle till ridhuset. Trodde i min enfald att han fattade vid det här laget vilka rutiner jag har gällande pållan. Hon kan inte stå flera dagar på raken för då blir hon helt livsfarlig att rida. I går så vilade hon och vad händer väl då idag.... naturligtvis så ska hästen motioneras. Men nähä - det kom som en total överraskning för maken. Så han blev skitsur för jag skulle ju naturligtvis att talat om det redan i morse. Precis som om han skulle ha blivit mindre sur då....

Tyvärr så KAN jag bara inte åka iväg själv med  hästen i trailer för tillfället. Hon är svårlastad och då är det totalt omöjligt att få in kräket i trailer, stänga luckan osv helt själv. Vill ju naturligtvis komma dit, men jag undrar hur många år det kommer att ta.

Nä, ibland känns det som om det skulle vara mycket enklare att bo i lägenhet i stan och sedan inkvartera pållan i ett fullservice stall. Förhoppningsvis skulle man slippa allt gnäll över kusen. Men i stället skulle det bli gnäll över att jag aldrig är hemma....

Om man säger så här.... makens höstdepression har slagit till med full kraft! *suck*. Tur man har sitt lilla stall att vara i ;-).

Efter maten så gick jag ut och fixade stallet. Makens humör går inte att ändra på så då får han tjura för sig själv ;-).

Det var i alla fall 3 små kattungar som blev väldigt glada över att se mig. Det var tomt i matskålarna ;-). De fick påfyllning och sedan så tog jag mig an mockningen.

Det är trist nu. Mörkt, blött, lerigt och bara så trist. Hästarna är leriga, hundarna skitiga så in i norden. Min känger var ur leriga. Slafsade runt i blötan och mörket och nästan stod på öronen när jag skulle tömma dygnkärran. Men vad göra... går ju inte ändra på om man inte vill flytta till Spanien eller nåt sån't. Kändes ju i och för sig inte som något dumt alternativ idag ;-).

Men som tur är så finns det ju några solstrålar ;-)

Nalle - en liten pälsboll




Som sedan lekte tittut med matte :-)



Lilla Silver ville också vara med på bild :-)




Efter att ha busar med kissarna en stund - man kan ha väldigt kul med ett dressyrspö ;-) så gjorde jag iordning Oktawia för en liten tur till ridhuset. Sedan var det dags att hänga på trailern...

När vi skulle flytta trailern så gick den knappt att rubba. Påskjutsbromsen hade fastnat i intryckt läge och den gick inte att rubba *suck*. Maken sprutar in fett där det ska vara fett via ett par nipplar. Vi ger oss iväg på en liten tur  i förhoppning om att påskjutet ska lossna. Men icke!!! Fick ta ett spett och bräcka loss påskjutsbromsen och till sist så lossnade den. Och vi kunde lasta kusen - typ 30 min senare än vad som var tänkt. Alltså kom vi iväg sent till ridhuset och maken gnällde - förstås ;-)

I dag stod det tömkörning på programmet och det var skönt att utföra det i ridhus istället för att slira runt i en lerig hage. Oktawia var spänd som en fiolsträng och lyssnade på allt runt omkring. Sprang bara runt med sänkt rygg och huvudet rakt upp. Efter 35 min med MYCKET jobb via övergångar skritt-trav-skritt och galopp-trav-galopp så började hon äntligen släppna av lite. Så på slutet gick hon riktigt bra, och galoppen blev också riktigt bra.

Fick i alla fall maken att knäppa lite kort medan jag tömkörde, dock är det svårt med ljuset i ridhuset.



Naturligtvis så reagerar hon här på något ljud och kör upp huvudet rakt upp *suck*. Koncentrationsförmågan var inte på topp idag, men damen fick sig en genomkörare i alla fall. Viktigast var ju att jag fick igenom henne och hon gick bra på slutet.

Vi var ju självklart själva i ridhuset eftersom vi kom upp sent som fan - typ mitt i natten ;-)

Gick bra att lasta damen i alla fall. Smidigt att lasta från stall - då kliver hon bara rakt in. Idag var hon inte heller lika stressad och svettig när vi kom hem. Någon gång borde hon ju vänja sig, kan man ju tycka.

Klar i stallet strax efter kl 22. Då var både jag och Oktawia helt slut. Sabina var enbart intresserad av sin mat ;-).

Nu är det bara sängen som väntar på mig i all fall.

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Marie, Annika, Hedwig och Linda

Vad kul att du trivs på jobbet! Vi önskar dig fortsatt, Lycka till på det nya jobbet!

Ps.Smyckena du tillverkar är snygga och passar dig.

2008-11-12 @ 13:33:33
Postat av: Lizzie

Tackar! Antar att det går att klara sig utan mig på ert jobb ;-).

Kommer nog ha en del smycket till salu så småningom ;-)

2008-11-12 @ 15:08:58
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0