2/11 Söndag - Fint väder och städning

Man trodde det var knappt sant - strålande sol IDAG OCKSÅ :-) och det trots att det var en söndag. Tyvärr så hann jag inte vara ute så mycket eftersom huset var i stort behov av fortsatt städning...

Även om jag dammade igår så hade vi mängder med hundhår i hela huset, dessutom rätt mycket grus pga att hundarna drar med sig en hel del in i huset och Lexi som fäller. Smällar man får ta när man vill ha djur omkring sig. Tur man inte har städdille, men det finns gränser även för mig och maken ;-). När man är tvungen att ha skor på sig inomhus för att slippa få fötterna fulla med grus - då är det dags att damsuga ;-).

Det visade sig också att gammel-Måns inte är den mest rumsrena katten.... Maken har hittat en hel del med rester av kattbajs som Måns är skyldig till... under trappan till övervåningen fanns ett snyggt litet lager....

Vi köpte ju en ny fin sandlåda till Måns igår... ha ha - snacka om att katten var tydlig med vad han tyckte om den. Vad hittade jag i morse... En stor fet skithög mitt FRAMFÖR sandlådan!!! Sabla kattkräk....

Det tog i vilket fall som helst större delen av dagen att få huset i representabelt skick. Stryktvätten är dessutom äntligen färdig *halleluja* fast nu är det en ny på gång, har ju tvättat i helgen.... ;-) men än så länge är det snyggt inne i vardagsrummet och matsalsbordet är fint med en ren duk ;-).

Innan det blev mörkt ute så hann vi i alla fall med att byta till vinterdäck på trailern. Så nu är både bil och trailer fixade inför ev snö och halka, känns rätt skönt.

Fick lova maken att inte ta några kort idag. Han tycker att det är alldeles för mycket bilder på honom här på min blogg och att det dessutom bara är han som jobbar *fniss*. Jag kanske ska börja ta kort när han ligger och sover i soffan fredag kväll istället... ;-).

Jag som är glad över att ha en händig gubbe som sliter med det mesta här hemma :-)

Får väl klara mig utan bilder idag då.... kanske inte är det mest manliga han vet, att bli fotograferad med damsugaren i högsta hugg *fniss*

När vi äntligen var klara med städningen så fikade vi en sväng, jag hade lyckats baka en sockerkaka under städningen. Det smakade gott till kaffet, väldigt gott ;-)

Oktawia blev utan motion idag. Jag kände att vi var tvungna att bli helt klara med städning, plock och disk innan jag kunde ägna mig åt något annat. När vi var klara med allt så var det kväll och mörkt ute. Sedan har vi ju några hundar som vi var tvungna att ägna oss åt idag. Alla 3 var i stort behov av kloklippning. Kayo och Lexi var inga problem, de ligger snällt stilla och låter mig klippa klorna på dem. Men Lillan... hon har ju ett par spruckna klor som hon är rädd om.... det blev operation brottningsmatch och efteråt var både hon och vi helt slut. Hon är tvungen att ha munkorg på sig annars så hugger hon efter klotången. Risken är ju då stor att min näve hamnar mitt emellan... Lillan gillar inte munkorgen nämnvärt och blir stressad till max. Tur att det var bara 4 tassar. Tyvärr så har hon fläkt upp en klo till, så vi behöver nog ta en tur till farbror veterinären och han får gå igenom klorna när Lillan sover. Jag kunde korta in den trasiga klon, och vi hoppas att det räcker i nuläget. Hon var inte halt av den i alla fall.

Kissarna i sadelkammaren fick en nu sandlåda, den som inte dög åt Måns. Mamma katt fattade direkt att man skulle in i hålet och kissungarna var också snabbt inne. Fördelen med huven är ju att jag slipper få kattsand över hela golvet... förhoppningsvis.

Försökte ta kort på mamman på väg ut ur sandlådan, men hon var för snabb ;-)



Försökte städa sadelkammaren idag - inte HELT enkelt att sopa när man har 3 kattungar hängandes i sopkvasten *fniss*.  Roligt hade de små liven i alla fall... och jag också...

Under kvällningen så hann jag också jobba ett par timmar åt NRU. La in lite publikationer och konferenser, och så skulle en del gamla notiser tas bort. Så skönt att äntligen ha min mousetrapper hemma, orkar med hemjobbet mycket bättre nu när jag har den hemma :-).

Maken och jag försökte sedan gå in på skatteverkets hemsida och skicka in vår fastighetsdeklaration. Tyvärr så var sidan blockerad pga för många användare :-O så vi får lägga på den på lådan i morgon. Jag går ju förbi skatteverket till jobbet så jag lägger på den då. Vi har ju fixat skorstenen och satt in kaminer så vi har ju en ändring på vår fastighetsdeklaration. Annars så hade vi inte behövt lämna in den. Vi fick ju nästan chocken när vi öppnade deklarationen och såg taxeringsvärdet :-O har stigit rejält på 3 år och det skulle inte förvåna mig om kamininstallationen höjer taxeringsvärdet ytterligare...

Jag gick ut och plockade in pållarna vid 20.30 snåret. Borstade igenom pållarna och spolade även Sabinas ögon. De har en tendens att gegga igen. Veterinären har kollat på hennes tårkanaler och även spolat ur dem, men de är antagligen bara trånga. Han hittade inget fel i alla fall. Oktawia var kelsjuk och ville helst att jag skulle stå och klia henne på pannan hur länge som helst, men i övrigt så dög det att bli lite borstad innan kvällsmaten serverades. Innan jag släckte i stallet så blev det ett godnatt även till kissarna. Maken har nu bestämt sig.

Nalle är nu husses katt och gud nåde mig om jag säljer kissen.... :-O



Så, nu är djuren i stallet nattade, alla vovvarna utsläppta och rastade en sista gång. Så nu är det dags för refrängen för denna dagen.

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Ha! Ha! Nalle föll honom i smaken??? ;-) Ja, det skadar väl inte att ha den sötnosen kvar hemma?!?

2008-11-02 @ 22:06:26
Postat av: Lizzie

Hi hi, det finns en spekulant på Nalle - vem kan mostå den kissen. Men TS fick bestämma och när det väl kom till kritan så är det minsann hans katt ;-)

2008-11-03 @ 07:48:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0