29/11 Lördag - Storstädning

Full fart direkt på morgon - idag hade vi mycket att göra. Hela huset var i stort behov av stodstädning. Och så är det ju 1:a advent i morgon och alla adventstakar och stjärnor ska fram och sättas upp.

Just det där med att ta fram sakerna - det är det största problemet i vår familj.... Maken gillar inte alls december, jul, lucia advent - you name it - det är bara skit med alltihopa. Jag däremot tycker det är det mysigaste som finns när man ÄNTLIGEN är dags att tända adventsbelysningen. Varje fönster ska ha en adventsstake eller stjärna ;-).

Dock så är ju prylarna nerpackade 10 månader om året, och dessutom placerade längst in i våra vindsgarderober. Dess garderober är packade till brädden - jag vet - vi har alldeles för mycket prylar. Tyvärr är maken är riktigt samlarnisse och det ska sparas på ALLT - även typ trasiga TV-apparater *suck*. Det där med att samla ihop saker man inte använder och åka till sopstationen med det -  DET sitter långt inne.

Under tiden som jag dammade så plockade maken ut halva vindsgarderoberna och letade rätt på alla prylar. Började städa övervåningen och skyfflade oss sakta men säkert ner och fram till ytterdörren. Tyvärr så har det varit riktigt grisväder så hundarna har blivit urskitiga bara av att stoppa näsan utanför dörren *suck* om det åtminstone kunde sluta regna! Så det blev lite extrastädning så fort de vart ute också.

Framåt kvällningen så började det i alla fall likna något. Rent överallt (för stunden), Adventstakarna på plats, fattas en stjärna i hallen på övervåningen, men det får vi fixa i morgon. Det är gardiner kvar som ska sättas upp, men det får vi också fixa i morgon. All stryktvätt är fixad - rena miraklet.

Vi fyllde på med mat och sedan var det bara att lägga i en växel och ta itu med stall och kuse. Vi åkte till Ridhuset idag för att få lite motion av kuse och matte.

Jag var stel i kroppen efter all städning, men Oktawia skötte sig alldeles utmärkt med tanke på min ridning *harkel*. Hon var rätt pigg i början och ville helst älga iväg i sitt eget tempo, men efter lite halvhalter så fick vi ordning på det. Efter uppvärmningen så körde jag några vändor med skänkelvikning, höll mig till skritt eftersom jag inte hade någon ordning på kroppen idag.




I trav jobbade jag istället damen på volt, la 10 meters volter i varje hörn och en gång på långsidan, red två varv innan jag bytte håll och så gjorde vi samma sak igen. Efter det jobbet så var damen hur fin som helst :-D, mjuk i sidorna, sökte sig framåt-nedåt och jag riktigt kände hur hon höjde ryggen. Oktawia frustade flera gånger och verkade hur nöjd som helst. Kändes helt enkelt kanon, provade några övergångar skritt-trav som funkade bra och sedan fick det vara bra för den här gången. När vi var klara så hade jag ridit 50 min, kändes faktiskt kortare... börjar konditionen komma måntro ;-).

Gick bra att lasta, lite jobbigt bara att köra i mörker och spöregn - men så verkar ju vintern bli...

Var lagom klar i stallet och pållarna till 21.30 när CSI började. Typ den enda som är något att titta på en lördagkväll.

Nu ska jag i alla fall ta mig till sängen. I morgon bitti ska vi åka iväg och hämta hö, så det är säkrast att man har lite krafter då.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0