30/11 Söndag - 1:a advent

Väckt kl 8.30 av maken. Får kaffe vid sängen så jag ska vakna till liv ordentligt ;-). Idag är det 1:a advent och vi har som tradition att vi äter risgrynsgröt till frukost och tänder adventsljus. Maken som aldrig annars äter frukost offrar sig för min skull så vi har lite advetnsmys på söndagsmorgonen. Med tanke på att han avskyr allt som har med advent och jul att göra så är det en stor uppoffring från hans sida *fniss*.

Efter frukost så var det dags att hämta hö till pållarna. Så vi for iväg i gråvädret, duggade fint, fint regn, jättekul väder att lassa hö i *inte alls*. 500 kg hö får jag plats med i trailern och det räcker drygt en månad till mina pållar. Vi har inte så långt att åka och den här gången klarade jag av alla tre rondellerna i Vintrosa både till Fjugesta och hem ;-). Vi lastade upp höt på en gång, lika bra att få det gjort. Att lassa upp höt på vårt höloft tar längre tid än vad det tar att åka ToR höbonden ;-). Maken slänger upp det och jag packar, tar en stund med 500 kg hö, men lite kroppsarbete måste man ju stå ut med ;-). Dagens motion blev alltså utförd på fm idag.

När vi var klara med höt så fixade jag stallet så det blev klart. Sedan så tog jag med mig Nalle in i huset. Han ska ju snart flytta in för gott, men idag blev det lite studiebesök så att säga.

Det är en kavat lite herre som tog miljöombytet med gott mod och genast satte igång att utforska de nya omgivningarna. Dock höll han bra koll på vart jag och maken höll hus någonstans ;-).

Full av bus är den lilla krabaten i alla fall och kattleksaken var toppen ;-)





Nalle i husses knä, där han fann sig rätt väl tillrätta ;-)









Nalle har träffat på Tussan i dag, Tussan fräste som en vettvilling och drog åt andra hållet. Och Tyson har hälsat på Nalle, Tyson är en godmodig kisse och gick glad i hågen fram för att hälsa på nykomligen - Nalle fräste som en galning och drog åt andra hållet ;-)

Efter lite lunch så fixade jag upp gardinerna i kök och kontoret. Plockad fram lite mer pynt så nu börjar det faktiskt likna nåt är hemma. Lite snö och stämningen har varit perfekt, men man kan inte få allt ;-)

Senare på em fick Nalle återgå till att vara i sadelkammaren med sin gamla kompisar. Maken och jag åkte till Marieberg en sväng. Först in på Ikea för att se om det fanns möjlighet att köpa EN låda, inte en hel lådhurts. Vi ska ha en låda under en bänkskiva, men den varianten fanns inte på Ikea. Vi var runt och kollade lite efter PS3, som maken vill ha, men det säljs inte i många butiker. Jag kan tänka mig att priset avskräcker! Svindyr liten leksak!!

Vi var in i lite andra butiker också, så jag har hittat i alla fall 3 julklappar till min brevkompis. Vi byter ju varje år och snart är det dags att skicka iväg ett postpaket fyllt med julklappar :-). När vi hade hållit på och sprungit ut och in i olika affärer i 3 timmar så var vi helt slut och totalt utsvultna så det blev hambugare som vi tog med hem. Smidigt och enkel middag, mätta blev vi också ;-).

När jag senare på kvällen var ute och fixade hästmaten så fick kissarna i sadelkammaren också lite käk. Mums tyckte kissarna!



När jag sedan var klar och gick in så tog jag med mig Nalle in igen för ytterligare studiebesök i sitt nya hem.

Nalle får syn på en hund...



Ser inte så road ut, eller hur.

Nalle är så upptagen av vovven, så han märker inte "anfallet" bakifrån...




Måns får syn på Nalle och är tvungen att undersöka vad det är för en typ, men eftersom Måns är en fegis så tar han sig en närmare titt på den "säkra" änden av Nalle ;-)

Nalle upptäcker snart att säkraste platsen att vara på är hos matte och var är matte? Jo framför datorn så klart Och då är Nalle också där ;-)



Helst vill han ligga mitt över tangentbordet, men det är ju inte så lämpligt när jag ska skriva. Sedan har Nalle roat sig med att jaga markören på bildskärmen *fniss* Den lyckas inte ju inte fånga, men det är tur att det är små saker som roar en liten kisse.

Nu ska matte kolla på lite på sändningen från Globen. Har missat de tidigare sändingarna idag, så sista timmen ska jag försöka se i all fall.

Sedan får Nallebus följa med ut i stallet igen när det är dags att plocka in pållarna.  Får räcka med några timmar studiebesök till att börja med.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0