3/11 Måndag - Lyckat ridpass

Var enormt trött efter jobbet, somnade nästan på bussen. Tur att jag och maken åker samma buss, han klarar av att hålla sig vaken och ser till att vi kommer av vid rätt busshållplats. När man väl kommer av bussen och sätter sig på cykeln för att cykla hem - ja då vaknar man till liv i alla fall ;-). Lagade käk - ungspannkaka med skinka och äpple blev det till middag idag.

Efter maten var det full fart ut i stallet. Idag hade jag planerat att åka iväg till ridhuset och helst komma iväg lite tidigare än sist... Lyckades med det nästan ;-). Kl 19.30 lastade vi. Det är SÅ skönt att det funkar med tegelkrosset som uppfart från stallet. Inga som helst problem att komma upp med trailern så nu kan vi lasta från stallet och Oktawia kliver rakt in och man slipper allt bråk.

När vi kom upp till ridhuset så såg jag att det var folk i stallet, gick och pratade med personen i fråga och talade om att jag kunde släcka i stallet ifall han var klar i stallet innan jag var klar. Jag måste ju lasta från det stallet så då kan jag ju lika gärna släcka och det var OK. 

Idag var det roligt att rida :-D Oktawia var riktigt samarbetsvillig och helt cool. Kunde skritta fram på lång tygel i 10 min utan att hon skyggade till för några inbillade spöken, värmde upp i trav i 10 minuter som också funkade bra. Sedan så pustade vi lite innan jag klurade ut vad jag skulle träna på. Kom fram till att det fick bli serpentinbågar, sedan blev det lite voltarbete, testade att rida henne med lite tagen bakdel och minska ner volten till en pyttevolt - klassisk ridskoleövning, men det funkade kanonbra på Oktawia. Blev riktigt mjuk och fin i kroppen efter det arbetet. Eftersom hon var så lydig och lugn så funderade jag på om jag vågade utmana ödet. Har tidigare inte fått till galoppen inomhus... men jag tänkte att jag måste testa. Får jag inte till galopphjälpen så skit samma. Men hon fattade höger galopp klockrent, hon rusar på lite i början och nästan ligger ner i kurvorna :-O men när vi galopperat i 2 hela varv så blev det lite annorlunda tempo och hon började slappna av och fick en mer rundare galopp som hon orkade hålla ytterligare 1 varv. Sedan var jag helt slut ;-). Sedan så provade vi även vänster galopp, den som hon har svårt för - och jag också. Hon fattade galoppp för hjälpen direkt, jag lyckades hålla ordning på kroppen 1 varv, men sedan så fick jag över vikten utåt på en kortsida. Det blev för mycket för Oktawia. Hon har fullt upp med att hålla ordning på sin egen balans i vänster varv och då dessutom balansera upp sin matte - DET hade hon ingen som helst lust med.. Det blev ett par bocksprång, men ändå av en snäll variant, mer som en markering åt mig att jag skulle sköta mig som pilot ;-). Lyckades i alla fall bemästra bocksprången och fick stopp på damen. Maken tyckte att jag genast skulle hoppa av, men jag blev faktiskt inte rädd. Jag visste precis vad som hänt och varför damen bockade. Jag hängde nästan på utsidan - inte alls undra på att hon blev sur på mig *fniss*. Jag var helt lyrisk över att jag ändå fick till galoppen, att hon tog hjälperna. Har haft värsta problemet med det tidigare och totalt lagt ner galopp inomhus. Men galoppjobbet under longering och tömkörning har nog stärkt upp damen rätt bra så hon orkar bättre nu. Det märktes att hon tyckte det var kul att få galoppera lite ;-)

Jag hade nu ansträngt mig så pass att jag hade blodsmak i munnen ;-) Vad då totalt otränad!!! Maken undrade vem det var som flåsade så, om man säger så här... det var inte Oktawia *fniss*.

Avslutade passet med lite 8-voltsjobb i travjogg och damen var helt avslappnad och mjuk i sidorna. Ett riktigt bra jobb hade damen gjort idag. Skrittade henne en bra stund eftersom hon var rätt svettig.

Dagens jobb var precis vad damen behövde. Genomarbetad men fortfarande vaken




Men tämligen avslappnad ;-)



Det gick bra att lasta, och så for vi hemåt. Maken fick köra, jag var helt slut efter ridningen och hade inga ben kvar. Kommer ha rejätl träningsvärk i morgon och det är galoppjobbet som benen tar stryk av...

Är så nöjd med Damen idag :-) hoppas hon sköter sig lika bra på onsdag när jag ska träna för instruktör :-).

Hemma igen kl 21.10. Oktawia fick stå med fleecetäcke på sig ett tag så hon torkade ordentligt. Jag plockade rätt på alla prylar under tiden och så fick de sitt kvällshö.

Som tur är så är Oktawi helt OK att sköta i boxen när hon käkar, så hon blev ryktad när hon var torr och på med ett torrt kombitäcke. Lilla Sabina hade nyttjat sin klimatta och borstat sig själv ;-).

Så nu är pållarna nattade, hundarna rastade och jag duschad. Sängen nästa!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Vad kul!!!!!!

2008-11-04 @ 17:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0