5/11 Onsdag - Träning

Idag var det äntligen dags! Rida för instruktör för första gången på typ 1 år. Var riktigt nervös faktiskt, inte för instruktören, men att Pållan skulle vara motvalls...

Oktawia var lite stressad i stallet när hon förstod att trailern stod utanför dörren, så jag fick ta det lugn så hon coolade ner sig, kom iväg lite sent, men men.

När vi kom till ridhuset så var det 2 ryttare som precis var på väg ut, Oktawia blev förståss jättestressad och for runt. Dock höll hon det på en nivå som var drägligt, hon flippade alltså INTE ur totalt. Det kom in ett ekipage till som red samtidigt som mig. Bra miljöträning för  damen och jag gick ett par varv med henne och då coolade hon ner sig så pass att jag kunde sitta upp.

Vi började lektionspasset med jobb i skritt. Lika bra att få till grunden från början. När det funkade och Oktawia kom till ro i skritten så kunde vi börja med traven. Fick jobba mycket med halvhalter och övergångar, det funkade faktiskt jättebra. Så skönt att ha någon som står och talar om exakt vad man ska göra ;-).

Travarbetet funkade kanonbra och när halva passet hade gått så släppte spänningen hos Oktawia totalt och hon frustade loss ordentligt, och äntligen så kom hon loss genom ryggen :-D. Och det var SÅ kul att rida :-)

Under hela lektionen så var det andra ekipaget i ridhuset och Oktawia skötte sig jättebra. Det var bara i början av passet som hon var lite tittig, men sedan så kunde hon koncentrera sig på mig och var hur samarbetsvillig som helst. Hon reagerade inte ens när ekipaget gick ut ur ridhuset, men då var hon väl så trött att hon inte ens orkade reagera.

Jag var helt slut när lektionen var slut. Oktawia var också trött, men inte trött så hon var genomsvettig, utan hon var helt slut mentalt. Dock hade hon fått jobbat ordentligt och gå i form tar på på en kuse. Så hon kommer nog ha lite träningsvärk i morgon.

Det var verkligen jättekul att träna för instruktör. Tyvärr är just den tiden jag tränade idag upptagen i vanliga fall av andra träningar. Funkar ju inte att ha två tränare i ridhuset samtidigt. Så tränaren skulle kolla om det fanns någon annan tid som passade. För nu vill jag ha mer regelbunden träning så vi kommer någonstans :-). Kan ju alla kvällar utom fredagkväll för då vägrar maken vara medhjälpare ;-)

Lastning från stallet när vi skulle hem och det funkade finfint. Kom hem i dräglig tid eftersom jag tränade kl 19:00-19.45.

Maken filmade lite när jag red, jag hade hyfsat bra koll på kroppen idag, behöver räta upp mig mer och hålla mycket bättre koll på händerna. Men man måste ju ha något att jobba med ;-). Tyvärr så är det ju svårt att filma i ridhus pga att det är dåligt ljus, så jag bryr mig inte om att lägga upp något på youtube. Får bli en annan gång ;-)

Nu är hästarna omskötta och nattade, jag har fått mat i magen och ska nu förpassa min trötta lekamen till horisontellt läge.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0