14/10 Tisdag - fortfarande trött

Var ännu tröttare idag än i går. Fortfarande sviter efter mitt filmtittande i söndags kväll - antagligen! Em idag släpade sig fram SÅ långsamt. Somnade nästen på bussen hem och det var tur att maken åkte med samma buss annars så hade jag missat hållplatsen :-O. Vacker väder var det i alla fall.

Väl hemma så blev det ett lite enklare mål mat i form av fil och müsli. Sedan ut i stallet. Kommer hem rätt sent när jag åker buss så det blir lite stressigt om jag ska hinna aktiviera Oktawia innan det blir kolsvart ute.

Tanken var först att jag skulle tömköra, men så såg jag att hagen hade torkat upp himla bra så jag bestämde mig för att longera och träna på galoppen. Pållarna hann käka upp sitt em-hö innan de blev intagna. Snabb avborstning och på med prylarna på Oktawia och så ut i hagen. Oktawia hade tappat en baksko så jag tillbringade framskrittningen med att kryssa runt i hagen och leta efter dojan - hittade den otroligt nog!

Oktawia var på samarbetsvilligt humör idag, efter skritt så fick hon jogga loss lite i trav innan vi började med galoppjobb båda varven. Idag orkade hon hålla galoppen riktigt bra i vänster varv, dock är den lite "spretigare" än i höger varv, men MYCKET bättre än tidigare. Även galoppjobb över bommar - det tyckte Oktawia var kul ;-). Själva longeringsjobbet höll jag på med i 20 min, sedan så skrittade jag av henne genom att gå runt i hagen, tränade på lite "ledarskapsövningar", typ Följa John och jojo-leken. Funkade hur bra som helst, damen var helt fokuserad på vad jag ville att hon skulle göra.

På slutet av vårt arbetspass så hade det hunnit blivit riktigt mörkt, klockan var 18,45, och fullmånen var uppe. Jag älskar fullmåne! Det är det bästa med vintern - snö och fullmåne - kan det bli vackrare.

Idag behövde jag inte ha någon ficklampa med mig ut - det var en lampa i himlen ;-)




När jag var klar med Oktawia så blev det till att mocka boxarna och fixa kusarnas mat. Snacka om att man är vanemänniska, kändes totalt bakåvänt att behöva mocka EFTER att jag motionerat pållarna och hästarna var inne för kvällen. Men vad gör man om man vill hinna med att utnyttja lite dagsljus ;-). Hästarna bryr sig föga i alla fall...

Under tiden som jag fixade ute i stallet så fixade maken till middag - löksoppa som smakade mums när jag väl kom in från stallet - lagom utsvulten ;-).

Sedan så kollade jag mailen, försökte umgås med maken men skulle glo på någon film som jag inte alls hade lust att kolla på så jag surfade en stund istället. Nu ska jag ut i stallet igen och kvällsnatta pållarna. Vovvarna ska ha sin sista runda ut för kvällen. Får se sedan om jag orkar kolla på House eller om det blir nattinatt för min del. Man ska orka med morgondagen också ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0