2/10 Torsdag - nytt ridhus

Full fart hem efter jobbet idag. Dags för Oktawia att besöka ett nytt ridhus. Min kompis Carina står på en anläggning inte långt från mig, de har ridhus på anläggningen och jag kan få hjälp med lastningen när jag är där. Maken tycker ju inte det är så himla kul att följa med mig och vara lasthjälp. Oktawia har ju lite bestämda åsikter om det där med att kliva på trailern... *harkel*. Nackdelen är att jag är tvungen stressa lite när jag kommer hem så jag hinner till ridhuset så att det finns någe folk där, men vad gör man inte. Måste komma igång ordentligt med träningen.

När vi skulle lasta hemma så överraskade Oktawia oss med att kliva in direkt i trailern. Bara sådär! Vi var framme vid ridhuset på cirka 10 minuter, inte långt att åka, men vi har krokig och gropig grusväg 4 km så det går inte att köra så fort direkt. Väl framme så gick det bra att lasta av. Oktawia glodde åt alla håll och kanter och undrade vart hon hamnat. När vi kom in i ridhuset, så gjorde hon stora ögon för där inne var det 3-4 hästar och en massa hinder.  Dock höll hon sig lugn, flippade inte alls ur som jag trodde hon skulle göra. Skrittade fram henne för hand så hon fick titta sig runt omkring. De andra ekipagen var klara och gick ut. Jag kunde sitta upp och då var hon inte ett dugg spänd. Gick jättebra att trava igång henne och hon brydde sig inte ett dugg om hindrena. Efter en stund så kom det in en ny kuse, Oktawia glodde som bara den, nu blev hon mer okoncentrerad och var tvungen att hålla kolla på den andra kusen. Kunde jobba henne lite i skritt och en stund till i trav. Eftersom det stod en massa hinder ivägen så kunde man inte rida mycket mer än på 4-kantsspåret. När jag ridit i cirka 30 min, så fick det vara bra. Oktawia blev mer och mer stressad av den hästen som var i ridhuset och jag valde att skritta av henne avsuttet.

När vi skule lasta och åka hem så trodde jag i min enfald att det skulle gå lika bra som hemma... men ICKE. Nu hade damen ingen som helst lust att kliva på. Började med en lina, hon rusade bara på sidan. Min starkars högra armbåde mår allt annat än bra... *suck*. Vi försökte med 2 linor , funkade inte heller. Till sist var det bara att ge upp och flytta bil och trailer till en vägg så vi har väggen mot den vänstra sidan av trailern. Min kompis Carina tog Oktawia och lyfte upp en lina på vänster sida, men hann inte använda den innan damen klev in i trailern.

När vi var på Vittvång så funkade det alldeles utmärkt att lasta mitt på en plan med en lina, men idag var damen inte alls på någe bra humör... skönt dock att det funkar att använda en vägg...

När väl var hemma igen och lastat av så var damen extremt otålig på stallgången. Hade ingen som helst lust att bli avborstad osv. När jag släppte in henne i boxen så vandrade hon bara runt, runt under tiden som jag borstade av Sabina. Oktawia blev inte lugn och nöjd förräns kvällshöt blev serverat. Hoppas hon är på bättre humör i morgon, hon är ju ett sto trots allt, vet ju aldrig hur det är med humöret ;-).

Lilla Sabina har hållit sig bra ett tag vad gäller fångkänning, men idag var det förstärkt puls igen *suck*, dock ingen stapplig gång osv, men hon fick medicin i alla fall.

När jag var klar i med pållarna så var det dags att fixa trailern, Oktawia hade bajat ner hur mycket som helst, och det vill jag få rent det direkt. Lika bra, annars så ligger det kvar tills nästa gång man ska iväg. Enda nackdelen med att behöva åka iväg för att rida, just pysslet med trailer och alla prylar. Tar ju lite längre tid än att hoppa upp på kusen ute på stallplanen.

Nu är jag i alla fall klar för kvällen och ska natta mig själv ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0