27/10 Måndag - för kort kväll

Var på kurs på em som slutade kl 16.30. Nu märktes det tydligt att man ställt tillbaka klockan 1 timme. Det blev mörkt på en gång :-(. Kursen var bra i alla fall och det känns som om Adela inte är allt för svårt. Den assistenten jag ersätter flyttade idag på em, så från och med nu är det jag och min kollega (som började samtidigt som mig) utan back-up på plats. Från och med i morgon blir till att ringa om vi blir förvirrade - och det lär vi nog bli ;-).

Maken hämtade mig när kursen var slut och vi for iväg och handlade lite. Det var eko i kylskåpet så det behövdes fyllas på lite förnödigheter.

Alltså - kvällarna är alldeles för korta nu för tiden.... kolsvart när man kommer hem, man hinner knappt laga mat, äta och fixa stallet innan det är dags att gå och lägga sig ;-). Vi kom i och för sig hem en timme senare än vad vi brukar och det märktes.

Kl 19 stressade jag ut till stallet, hade två timmar på mig att mocka, fixa mat och vatten plus motionera Oktawia. Maken orkade inte följa med ut, men fixade lite belysning åt mig på baksidan av stallet. Alltså kunde jag tömköra Oktawi i hagen. Som tur är så är det inte allt för lerigt i hagen. Lite slipprigt underlag, så vi skippade galoppjobbet. Blev lite lätt avrastning under 30 min, varav 20 min var skrittjobb, enbart för att damen behövde röra lite på sig. I morgon ska vi gräva klart stallbacken, så då lär jag inte hinna med att rida något. Och på onsdag ska jag träna, alltså behövde Oktawia röra lite lätt på sig idag. Damen var på bra humör i alla fall, och joggade på helt OK i traven. Det blev också väldigt tydligt hur jag styrde, hon gick helt och hållet på mina tygeltag och eftersom jag har dåligt mörkerseende så fick jag fokusera blicken väldigt mycket för att hålla styrningen. Bra träning för mig alltså.

När jag var klar med Oktawia så blev det en borstningsomgång på Sabina. Tur att det finns regntäcken, annars skulle hon vara totalt ingnodd med lera. Nu har hon riktigt tjock vinterpäls och hon bara älskar att bada i lera... hennes vita man är allt annat än vit om man säger så - typ mer jämngrå....

Hann i alla fall klart i stallet hyfsat i tid, missade 10 min på CSI... men men...man överlever det också ;-) Dock blev det ingen tid över till att hålla på och gosa med kattungarna. De var inte speciellt intresserade av mig idag. De uppförde sig som om någon stoppat en gutaperkaboll i magen på varje kattunge ;-) Helt sjövilda :-O Att städa sadelkamaren är inte att tänka på nu ;-)

Nu är i alla fall kvällen slut och det är dags att tänka på refrängen om man ska orka upp i morgon. Kl 07.00 kommer hovis, så jag är kompledig från jobbet ett par timmar, dock ingen sovmorgon.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0