29/10 Onsdag - sen ridning

Det blev ingen träning idag, tränaren Åsa hade fått förhinder så träningen har framflyttad en vecka. Jag som verkligen längtade efter att få ett ridpass för en instruktör *suck* Nåja, en vecka går ju fort och har jag tragglat på sedan i våras utan tränarhjälp så överlever jag en vecka till.

Eftersom träningstiden blev avbokad så behövde jag inte stressa hem från jobbet, kunde laga mat och käka i godan ro. Jag tog det lugnt så till den milda grad att klockan fullkomligt speedade iväg :-O Helt plötsligt var hon 19 och jag hade inte ens kommit ut i stallet ännu.

Maken och jag kom överens om att lasta och åka till ridhus i vilket fall som helst. Vi var ju tvungna att testa och se om vår "Tegeluppfart" funkade och jag hade ingen som helst lust att rida ut i kolmörkret - eller tjock dimma som det visade sig bli.

Det gick bra att lasta Otkawia från vårt stall, hon klev på snällt. Sedan kom eldprovet. Skulle maken slit med grävning och fyllning av telegkross funka.....

Jag gasade på försiktigt och vi kunde köra upp på gårdsplanen utan problem :-D SÅÅÅ skönt. Nu slipper vi hålla på och bråka med Oktawia på gårdsplanen, utan istället lasta från stallet som vi vet funkar. Förhoppningsvis så blir hon mindre stressad av att åka också när hon slipper bli intvingad med linor osv. Och så får det ta den tid det tar att få damen lättlastad.

Alltså kom vi iväg sent till ridhus... kl 20:40 satt jag i sadeln. Ridningen gick rätt OK, Oktawia skötte sig bra, det är jag som har problem att hålla ordning på min kropp - framför allt i volterna. Får över vikten på fel sida och Otkawia blir skitsur då. Damen visar det ju tydligt att jag inte sköter mig och det är inte hennes fel, utan något som jag måste jobba på. Något annat som jag behöver jobba på är min ridkondis. Maken undrade vad det var som lät tills han insåg att det var jag som flåsade, hade travat en stund och blivit rejält varm och andfådd  ;-). Så kondisen behöver förbättras rejält *harkel* men det är bara att rida på och se glad ut, till sist så kommer den väl ;-).

Red i 40 min, varav 20 min trav. Efter uppvärmningen så tränade jag på enkla skänkelvikningar, alltså inte så mycket tvärning, och det gick bra. Oktawia var pigg, men hittade i alla fall inte på några dumheter.

Försök till snygg uppställning, men just då så hörde damen att det var någon som pratade...




Ringarna på kortet blir pga lamporna i ridhuset... :-(


När vi var hemma igen så var Otkawia inte det minsta lilla intresserad av att bli borstad och ompysslad - nä MATEN var det enda som existerade.... Så det blev snabb avskötsel, bytte täcke så hon fick ett torrt kombitäcke på sig och så fick hon sitt efterlängtade hö ;-). Plockade rätt på alla prylar, kollade över Sabina och så nattade jag pållarna.

Nästa gång jag ska iväg och rida så måste jag se till att komma i väg en timma tidigare, blev i senaste laget. Dessutom att ha att göra med både en grinig och trött make OCH en hungrig grinig häst. Det är inte helt kuligt...

Så nu ska jag förpassa min trötta lekamen till sängen *gäsp*. Har blivit utmanad av min kompis men den utmaningen får jag ta itu med i morgon ;-). Dessutom - utmana 7 st bloggare :-O Så många bloggar vet  jag inte ens om.... så det får bli så många det blir ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0