3/10 Fredag - Blött, blött

Nu har det regnat rätt mycket, och idag var inget undantag. Precis när vi kom upp med bilen på gårn' och jag klev ur så började det regna och det kom ett riktigt skyfall.

Så när jag skulle motionera pållan så hade iofs regnet upphört, men blött och slirigt är det i marken. Tanken var att träna lite galoppjobb under longering och hålla till i hagen så volten blir lite större.

När jag gick ut för att ta in damen så fick man vackert kliva ut och hämta henne längst bort i hagen. Att hon skulle komma på tanken att röra sig mot stalldörren självmant är icke att tänka på. Det händer bara om jag tar in dem så sent att det är dags för kvällsmaten....

Man får väl vara glad att hon åtminstone står stilla på samma fläck tills hon är fastkopplad i grimskaftet ;-)




Snabb avborstning av värsta leran, hade inte tid med någon noggrann rykt, ville hinna ut innan det blev mörkt. Värmde upp i skritt genom att gå runt i hagen, tränade lite på att stanna och backa bara för att tjecka av att hon var "med". Funkade finfint.

När jag började longeringsjobbet så insåg jag snabbt att det där med galopp var bara att lägga ner. Det var alldeles för slipprigt i hagen och riskera skador hade jag ingen lust med. Så det blev lite lätt travjobb som ren avrastning, dock över bommar så hon fick lyfta på tassarna lite.

Oktawia jobbade på bra, och var rätt självgående idag



Inte helt lätt att fota med en hand samtidigt som man longerar ;-)

Tränade röstkommandon, och att få henne att stanna och göra halt är inga problem.




Blev travjobb i cirka 15 min sedan blev det alldeles för skumt pga att det höll på att mörkna. Totalt blev motionen 35 min idag, inte så mycket  men bättre än ingenting.

I morgon ska vi åka till Loviseholm igen och det var därför jag longerade henne lite lätt idag. Vill inte behöva rida allt för pigg häst i morgon ;-)

Eftersom jag var lite väl snabb med borstningen innan longeringen, så blev det en ordentlig borstning efteråt. Oktawia var lugn i stallet och tyckte det var rätt skönt att bli lite pysslad. De fick lite hö att tugga på innan nattamaten kommer.

Jag var också duktig och gjorde rent båda tränsen och sadeln. Nackdelen med att rida i ridhus är att utrustningen blir så himla dammig...

Nu är snart fredagkvällen slut. Pållarna ska strax på sitt kvällshö och jag får se om jag orkar titta nåt på TV eller om det är sängen direkt. Känns att man jobbat hela veckan, man är trött...

Maken är redan parkerad i horisontalt läge i soffan, frågan är hur länge han orkar hålla korkgluggarna öppna ;-).

Denna kväll slutar nog som den brukar, att vi båda två är parkerade i soffan och studerar insidan av ögonlocken... ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0