31/10 Fredag - Snö på tvären

Snöstorm på tvären - så var det i morse :-O. Vinden tjöt runt husknuten, när nordanvinden ligger på - ja då vill man inte gå ut...

Hundarna ville inte ut, katterna ville absolut inte gå ut. Det var knappt att kusarna ville gå ut heller... Som tur så åkte vi bil till jobbet, hade varit rätt tufft att ta sig till busshållplatsen i skitvädret. Maken hade med sig fiskeprylarna :-O för de skulle ut och fiska som friskvårdsaktiviet på hans jobb idag. De hade ju verkligen valt en bra dag för dylika aktiviteter....

Jag var på jobbet 7.00, ingen kollega. Hon brukar vara där vid 7-snåret. När kl blev 7.30 insåg jag att hon nog var sjuk. Hon har gått och dragit på en  förkylning över en vecka så jag blev inte alls förvånad.  På "min" sida av våningsplanet var jag alltså helt själv, men jobb hade jag så det var ingen fara. Fikasällskap löste sig också :-)

Maken hade inte haft någon fiskelycka - gänget hade nästan fryst ihjäl, inte konstigt på något sätt *fniss* Eftersom det är röd dag i morgon så slutade vi tidigare idag och det var rätt skönt att kunna åka iväg och handla lite mat och förnödigheter medans det fortfarande var ljust ute och ändå komma hem i vettig tid.

När vi kom hem så letade vi reda på ljuslyktorna och åkte iväg till kyrkogården. Dag att tända ljus på mammas och på pappas grav. Min syrra hade köpt gravutsmyckning och lagt på båda gravarna, inte alls min smak av gravutsmyckning.... men men... Nu är i alla fall lyktorna tända inför helgen.

Hade fått ett par roliga paket med posten idag :-)

Det en paketet kom från pysselklubben och innehöll lite verktyg och ett gäng halsband jag ska pyssla ihop :-)




Och i det andra lilla paketet var det MP3-spelaren som jag fått från Länstrafiken, maken fick också en precis likadan :-)




Till MP3-spelare fick vi också varsin bokcheck så man kan ladda ner en talbok gratis. Vi har fått varsin spelare pga att vi gick in och löste busskort på Resecentrum för en månad sedan. Eftersom vi inte tidigare hade dylika prylar så var det lite kul. Nu ska jag bara komma på hur man gör för att ladda ner musik på denna lilla manik *harkel*. Men jag misstänker att jag kommer göra som jag brukar... lyssnar på radion i min mobil ;-)

Efter mat och kaffe så gick jag ut till stallet. I sadelkammaren höll kattungarna på att busa som vettvillingar.

En av töserna tyckte mammas svans var vansinnigt roligt :-)



De andra två kissarna lekte krig med varandra ;-)



Brottningsmatch på hög nivå




Vem vinner?



En som är helt övergiven och ville komma upp och gosa istället ;-)



När jag gosat klart med kissarna så impregnerade jag ett täcke åt Oktawia. Hade äntligen kommit ihåg att köpa med impregneringsmedel med hem så jag kunde göra klart det regntäcket som är fleecefodrat. Oktawia behöver det täcket nu när det blåser isvindar ute.

Efter att jag fixat mockning och mat så öppnad jag dörren ut till hagen,  båda pållarna fullkomligt sprang in i stallet. De hade varit ute 12 timmar, vilket tydligen räckte gott och väl ;-). Borstning och genomgång av båda pållarna. Hade tänkt tömköra Otkawia idag, men det fick vara pga vädret. Försökte kolla med maken om han kunde tänka sig åka till ridhuset, men ICKE - fredagkväll - då ska man ta det lugnt.... Förhoppningsvis så är det OK väder i morgon och man kan ge sig ut på en tur utan att bli till en isbit.

Sabina i sin box




Oktawia fick ett stalltäcke på sig, 1 plusgrad i stallet och hon var helt iskall om rygg och rumpa. Här väntar damen på hö...




De fick lite hö att tugga på tills det är dags för nattamaten.


Så nu har jag varit inne en stund och värmt upp mig, maken har eldat i båda kaminerna så det är riktigt varmt och skönt i stugan. Till och med Tussan är nöjd och kan ligga i fönstret och softa istället för att klättra på mig. Något hon alltid gör annars när jag sitter framför datorn.



Jag har lyckats ladda upp en ljudbok också. Nu ska maken bara bestämma sig för vilken ljudbok han vill ha. Ska kolla nu om det är något på TV, har ingen lust att gå ut i ruggvädret, men måste ju ut en gång till i kväll. Pållarna ska ju ha sin kvällsmat, allt tur att man har nära till stallet :-)

Skulle väl egentligen behövt städa idag också, men det får vänta tills i morgon. Ska ju ha något att göra då också ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0