8/10 Onsdag - Ridtur i mörker

Stressade iväg från jobbet vid 16 för att hinna med bussen som går 16.13 från Resecentrum, eller SKA gå i alla fall.

Hade räknat ut att om jag är hemma till runt 16.30, så hinner pållarna käka em mat en timme, och så 30 min att göra iordning Oktawia - då borde jag hinna iväg på en ridtur kl 18 - alltså slippa det värsta kolmörkret.

Men den planeringen sprack....  började redan vid resecentrum... nog för att bussarna kan vara lite sena när det är rusningstrafik, men ändå! Ett tag så funderade jag på om jag hade somnat i min väntan på bussen och helt sonika missat min buss. Till sist kom den 16.20!!! Vad tror ni händer sedan.... vi kommer inte iväg för busschaffören får inte i någon växel.... kommer en snubbe och visar honom till räta och så när klockan är nästan 16.30 får chaffisen i en växel och vi börjar rulla iväg. Sakta.... likadant på Grävevägen... han visste nog inte vart gaspedalen satt någonstan.

Jag var alltså lagom glad när jag klev av bussen, var hemma 10 min tidigare istället för 30 som jag hade räknat med - planeringen gick käpprätt åt skogen alltså!

Inte mycket att göra något åt. Pållarna fick sin em-mat, jag mockade i full fart. Lagom när jag var klar så kom grannen över och kollade till sin Prickan + bebisar. Och grannen höll med mig - kisseungarna är hur söta som helst ;-).

Pållarna hade käkat klart på cirka 1 timme så då kunde jag ta in dem. Fixade iordning Oktawia, det är ju mer prylar som måste på nu, reflexer på alla 4 benen, reflextäcke och reflexbrösta och pannlampa på mig. Syns gör vi i alla fall. Kl 18.35 satt jag i sadeln och vi kom iväg. Nu började det skymma och Oktawia var lite lagomt tittig. När vi kom fram till grannen med islandshästar så var det där full rulle. Ryttarekipage i paddocken, islandshingst i hagen utmed vägen och 2 andra isisar i hagen utmed banvallen. Men det gick bra - tror det vart så mycket för Oktawia att hon inte visste vad hon skulle glo på och då var det bara att vandra på rakt fram.

När vi kom ungefär halva sträckan så var det rejält mörkt och nu upptäckte jag 2 olustiga saker. 1 - man tappar totalt fartkänslan när det blir mörkt och det tog ett tag innan jag upptäckte att Oktawia travade på rätt mycket för fort. 2 - så fort jag vred på huvudet så fick jag värsta yrselanfallet... inte så bra när man sitter till häst. Fick alltså koncentrerar mig på att titta rakt fram och focusera mig på ljuskäglan. Passade på att träna halvhalter på Oktawia för att få henne att dämpa farten och inte bara att älga iväg. Man måste göra på ett speciellt sätt för att hon ska fatta. När jag väl hittar hur jag ska göra och gör rätt så är jag för lite kraftig i mina hjälper så hon tar det som halt istället... svårt med finliret men hon fick träna på ävergångar i alla fall.

Idag var det svårt att få henne riktigt avslappnad, under avskrittningssträckan på slutet så var hon lite lätt spänd och skrittade på i lite överilat tempo, det var inte förräns de sista 100 m som jag märkte att äntligen slappnade av. Hm, damen har lite överskottsenergi... ska nog dra ner lite på henne foderstat...

När jag var klar med Otkawia så följde jag med maken till Garphyttan för att shoppa mjölk - hipp hipp hurra - bilen funkade alldeles utmärkt :-D alla lampor lyste precis som de skulle och den var lätt att starta. Hoppas det håller i sig...

När vi kom hem igen så borstade jag av Sabina - hon hade gyttjebadad så man såg inte färgen på henne :-O. Så hon var i stort behov av att få sig en omgång med piggborsten. Dessutom tyckte hon det var rätt skönt och passade på att göra Oktawia svartsjuk... *suck*. Ibland är det inte lätt med två kusar. När jag håller på med Oktawia så står Sabina och biter på gallret. När jag ägnar mig åt Sabina så står hon och ser jättemallig ut och Oktawia är färdig på att krevera i sin box, gräver i botten och försöker brotta sig ut genom boxdörren. Vilka Kärringar man har till kusar!!!

Har också hunnit med att plocka iordning på min Oriflamebeställning, det var inte så mycket denna gången så det gick rätt fort. Ringde till min kompis Karin för att kolla om jag kan leverera prylarna i morgon. Det gick bra, tänkte passa på eftersom maken vill åka bil i morgon.

Nu är det dags att dyka i säng!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0