9/10 Torsdag - ostprovning

Totalt spöregn var det i morse när vi åkte till jobbet. Maken behövde ha bilen idag och så jag åkte med honom. Det var rätt skönt att slippa ta cykeln och cykla iväg till bussen i regnet. Regnet gav sig och på em var det riktigt fint väder.

Efter jobbet så åkte jag snabbt förbi min kompis Karin och lämnade av lite Oriflamevaror. Sedan var det bara att åka hemåt. Var hemma 17:00 och kl 18:10 hade jag en tid att passa så det var full fart ut stallet. Det tog precis en timme att mocka båda boxarna, fixa med vatten, göra iordning ställa maten och fylla alla höpåsarna. Hann också med att gosa med kattungarna en stund - det måste man bara :-).

Kl 18:10 kom min fd arbetskamrater Anette och Annie och hämtade mig och så for vi vidare till Bondens butik och Hallongården.  Vi skulle på ostprovarkväll!

Här är vi samlade och fått smaska på ett jättegott bröd med lite olika ostar och marmelader på
.







Det var hur trevligt som helst, jag har aldrig varit på bondens butik eller Hallongården och hit kommer jag åka fler gånger :-). Blev väldigt förtjust i en grönmögelost som hette Evert, så den köpte jag en bit av, likaså en vitmögelost - som jag inte kommer ihåg namnet på. Och så blev en färskost med vitlöksmak - den var också mums. Blev också bjuden på ett väldigt gott te som hette höstglöd - så det blev också inköpt. Blir finfint att ha till ruggiga höstkvällar :-)

När vi var klara för kvällen så fick jag skjuts hem till dörren av Anette - tack för det :-D

Mina inköp för kvällen



Ostarna ska jag och maken mumsa på under lördagkvällen och samtidigt passa på att dela på en flaska rödvin :-). Lika bra att ta det på lördag kväll, så vi håller oss vakna lite längre än vad vi skulle göra om det vore fredagkväll. I morgon kväll så räcker det väl med ett glas rött och man sussar sött ;-)

När jag kom hem så var pållarna fortfarande ute, så de fick komma in nu 20:45. Behövde bara öppna stalldörren så kom de knatandes. De vet att det är dags för kvällsmaten. Kollade över båda pållarna och se fick de sitt hö. Jag gosade med kissungarna (igen) en stund innan jag serverade betfor och soja till pållarna.

Nu är jag helt slut och ska själv förpassa mig till sängen. Maken har semester i morgon och ska vara hemma och lata sig, men jag måste upp som vanligt så det är lika bra att komma i säng i vettig tid. Ett av mina favoritprogram, Criminal minds, börjar idag men inte förräns kl 22. Det får alltså bandas och så får jag kolla på det i helgen. Gå och lägga sig kl 23 är alldeles för sent för mig *gäsp*.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0