12/9 Fredag - Kattungar

Grannens lilla kisse, Prickan, som gillar att vara i min sadelkammare visade sig vara dräktig. Idag när jag kom hem så hade hon nedkommit med 3 st små söta bebisar. Prickan är en mycket nöjd kattmamma ;-)

Hon måste ha fått dem under natten för de var torra och fina, rätt stora också för att vara "nykläckta". Jag passade på att lyfta ut dem ur buren medans mamman käkade mat och så la jag in ny handduk åt dem i buren.

Vad jag kan se nu så är det 2 tjejer och 1 kille.




Prickan gillar verkligen att bo i transportburen, så hon får var där ett tag.



Meddelade grannen om nedkomsten och att det är OK att kissarna är här. Ska nog inte stressa upp nybliven kattmamma med en flytt just nu. Jag har ju lite värme på i sadelkammaren också, inge fara att kissebebisarna fryser ihjäl i alla fall.

Efter det att jag fixade stallet så gick jag in och började med städning i huset. Maken höll på ute och grejade. Jag dammade och plockade undan på prylar. När jag var klar med det så gick jag ut och plockade in kusarna. Maken städade klart under tiden som jag jobbade med Oktawia.

Idag så stod det longering på programmet. Vi skulle fortsätta med samma läxa som tidigare för att stärka Oktawias galopp. Även idag så utförde vi jobbet på vår lilla vändplan. Skrittade fram genom att gå på vår gata fram och tillbaka. Idag var damen mycket mera avspänd än i tisdags. Brydde sig inte om grannens kusar i hagen och de brydde sig inte om att vi kom knatandes. Så idag kunde Oktawia koncentrera sig mycket bättre på vad hon skulle göra.



Dock var det mycket myggor nu i kväll också. Något som irriterade Oktawia lite, framför allt när vi tränade på halter.


Annars gick det bra, hon var lydig och fin. Det är jobbigt att galoppera på en liten volt, men hon kämpade på och försökte verkligen vara till lags. Avslutade jobbet med att gå en liten promenad.

Syns på vändplanen vad vi sysslat med ;-)



Själva longeringsjobbet tog 20 min, men totalt med skritt-turerna så blev det motion i 45 min. Efteråt så var pållan avspänd, gäspade 5 gånger medan jag borstade av henne efter passet. Att lyda röstkommandon är tufft för lilla skallen ;-)

När jag var klar i stallet så hade maken fixat klart huset. Det enda som var kvar var att skaka mattorna så det fixade vi snabbt. Under tiden sedan som han la ut mattorna i huset, så fixade jag iordning fredagsmys i vardagsrummet.

Ost med tillbehör och lite rött vin - mums :-)




Så vi satt resten av kvällen och mumsade på detta under tiden som vi kollade på TV. Vi hade ju även lite hundar som trodde att de var inbjudna på festen ;-)

Lexi håller sig i alla fall på golvet, men lilla ska sitta på sin favoritplats ;-)



Hm, läckerheterna på bordet lockar ;-)


Så var denna arbetsvecka avklarad. Fick idag även en kallelse till för en intervju på en assistenttjänst. Så på måndag ska jag gå på TVÅ intervjuer, en på fm och en på em. Kommer vara som en urvriden disktrasa efteråt, men det är smällar man får ta ;-)

Konstaterade också att jag kom upp i 7190 steg på en hel dag. Hur i hela friden ska man bära sig åt för att komma upp i 10 000 steg som är det som rekommenderas???? Helst ska man ju gå ÄNNU mera.....

Jag har ju ett stillasittande arbete och under min arbetsdag kom jag upp i 600 steg. Allstå resterande 6590 steg görs alltså hemma och jag håller ju igång hela kvällarna. Att försöka få in ytterligare motion - den tiden har jag inte *suck* Synd att man behöver sova!!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0