13/9 Lördag - Vacker väder!

Helt otroligt strålande höstdag har det varit idag :-). Äntligen har den lite klara höga höstluften kommit. Kunde t o m hänga ut tvätt och det torkade under em.

Maken var idag morgonpigg och matade kusarna innan min klocka ens hade ringt :-O. Han skulle iväg och fiska med en kompis, det var därför han var på hugget såhär en lördagmorgon ;-).

Jag fick alltså klara mig själv, men det är smällar man får ta ;-). Tog det lugnt på fm, fixade stallet. Fixade en tvätt och sedan gick jag igenom en massa gamla kort för att se om jag kunde hitta någon bra bild på mitt föräldrahem. Tyvärr så fanns det absolut INGA bilder på vårt gamla hus bland mammas gamla foton. Märkligt egentligen, de  hade ju kamera och fotade rätt mycket på semestern osv, men ingenting på huset.

Eller mamma kanske slängde de bilderna efter skiljsmässan - vad vet jag.

Fixade iordning lunch åt mig själv. Jag hade ingen aning om när maken skulle dyka upp, räknade med att han skulle vara borta hela dagen. Så jag lagade ingen mat till honom.

Till mig blev det ciabatta med frästa champinjober, rökt skinka och rucolasallad :-D




Var hur gott som helst, älskar svamp :-)

Lagom när min lunch var slut och jag satt och drack lite kaffe, så kommer faktiskt maken hem. Funderar dock på vad han sysslat med på sin fisketur. Han måste ha använt minnet som bete...

Helt plötsligt hade han glömt bort att vi har en elrepsgrind för att hålla vovvarna inne på tomten!!!

Han körde igenom grinden med full fart!




Översta handtaget flög all världens väg och den undre grindhantaget också sett sina bästa dagar!



Snacka om att få totalt hjärnsläpp *fniss*


På em så var vi ju hembjudna till det paret som köpt mitt föräldrahem. Kl 15 skulle vi vara där, vi tog våra cyklar och trampade iväg så vi hann fram till Kyrkan innan. Det var ett tag sedan jag kollade till pappas grav, satte på en bukett med blommor som jag plockat hemma.

Vi gick också iväg till mammas grav och kollade om gravstenen var på plats. Det var den.



Satte på en bukett med blommor där också, som jag hade med mig hemifrån. Snart dags att fixa gravarna inför vintern så det ska väl på med lite jord så det finns lite att plantera i.

När vi var klara vid gravarna åkte vi vidare till mitt föräldrahem. Paret som bor där hade hur många frågor som  helst. Försökte svara efter bästa förmåga :-) Det ser helt annorlunda ut inne i huset än när jag bodde där, så jag försökte förklara hur det sett ut tidigare. Visade bilderna jag hade med. Kvinnan i huset är döv och jag kan ju inte teckespråk, så hennes hörande man fick tolka hela tiden, men det gick bra. Vi var där i drygt 3 timmar, kvinnan är ju hästintresserad och har egen häst som jag så vi hade en hel del att prata om.

När vi var hemma igen så var klockan nästan 19 så det var full fart ut i stallet och plockade in pållarna.

Kl 19.25 satt jag på hästryggen - idag var det dags för en ridtur :-). Oktawia var hur pigg som helst, tyckte verkligen att det var roligt att få komma ut. Red runt Rumboholm och Oktawia skötte sig kanonbra hela tiden. Travade nästan hela Rumboholmsvägen och det behövde damen. Låg på som sjutton i traven, att det blev mörkare och mörkare bekom henne inte ett dugg. Var hemma igen en timme senare, alltså 19.25 och då var det nästan kolsvart ute. Dags att fixa pannlampan!

Nu var i alla fall Oktawia nöjd, lugn och avslappnad. Brydde sig inte ett smack om grannens hästar i hagen. Ju mer hon går - desto lugnare blir hon... bara att köra på med andra ord.

När jag var klar med Oktawia så ägnade jag mig en stund åt Sabina och sedan blev det nattning av pållarna.

Resten av kvällen ska ägnas åt lite TV-tittande :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0