19/9 Fredag - Fått jobb :-D

Klarade faktiskt av att sova i natt ;-). Kl 8 så ringde jag till en av rektorerna på Förskolan Nordost. Jag hade bestämt mig och tackade JA till deras erbjudande :-D.

Hon blev jätteglad *fniss*

Så fr o m den 1/10 så är jag skolassistent  och det känns jättbra :-D. Min kollega blev lite smått stressad, en del hon behöver ta över när jag slutar ;-). Men det kommer hon klara med bravur! :-D

Strax efter lunch så ringde de ifrån Riksgymnasiet och erbjöd mig en tjänst där också, men jag förklarade att jag redan tackat ja till en annan tjänst. De förstod och gratulerade mig till jobbet, tråkigt för dem, men roligt för mig :-).

Känns så skönt att äntligen slippa Arbetsförmedlingen och jakten på jobb att söka. Slippa oroa sig för att behöva vänta på A-kassepengar osv. Nu kan man slappna av på den fronten ;-)

Efter jobbet så for vi ut till Silvan, vi kollade på en jättesnygg vedkorg i smide som jag dreglat över tidigare. Dock är den rätt dyr så jag sa att den får vi vänta med ett tag. Enda inköpet blev motorolja till gräsklipparen.

Sedan passade jag på att göra ett snabbt besök på Blomsterlandet och köpte lite höstljung att sätta på mammas grav.

När vi sedan kom hem och jag hade vart uppe på övervåningen och bytt kläder. Vad stod då helt plötsligt brevid kaminen...

En vedkort :-O




Egenhändigt tillverkad av min make *puss*

Nu behöver jag inte köpa en svindyr på Silvan och det var inte undra på att han tyckte vi kunde vänta med att köpa en *fniss*.

Efter lite käk var det bara att ge sig i kast med stallet. Under tiden som jag mockade hörde jag hur Oktawia galopperade i hagen i full fart. Hon  hade hur mycket överskottsenergi som helst och såg vrållycklig när hon racade järnet på raksträckan i hagen ;-).

På programmet för damen idag stod det tömkörning. Idag testade jag att tömköra med mina longerlinor för att kunna få till en större volt. Tanken var att kunna träna på galopp och galoppfattningar under dagens arbete. Att då använda mina tömmar funkar inte så bra, de är lite för korta så volten blir bara en 10-metersvolt. I dagsläget klarar inte Oktawia av att hålla galoppen på en så liten volt. Det funkade bra med longerlinorna och då blev volten 16 m. Fick till riktigt bra galopparbete med Oktawia idag. Hon hade lite problem att hålla galoppen i vänster varv, hon vill fortfarande rusa in i fattningen då. I höger varv funkar fattningarna mycket bättre och hon orkar hålla galoppen varv efter varv bättre än i vänster varv. Men det är ju bara att jobba på så blir hon ju starkare.

Tömkörde i 45 min och damen var nöjd och lite trött när vi var klara. Bra, då kanske hon är ridbar i morgon ;-).

När jag var klar med Oktawia så var det mörkt, så de fick stå inne resten av kvällen. Är ju bara miljoner med mygg i hagen i alla fall.

Kom också idag på att jag glömde en sak i går. Funderade så mycket då detta med vilket jobb jag skulle välja så jag glömde bort att Kayo fyllde 11 år.

Grattis Kayo 11 år den 18/9 :-D




Gammal och grå om nosen... men lite godis tackar man inte nej till ;-)


Nu är det nattning av pållar och sedan ska jag kolla på Numbers på 4:an, om jag hålla mig vaken till 22.25 när det börjar ;-).

Maken spelar TV-spel för tillfället och det lär han nog hålla på med ett tag...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0