20/9 Lördag - Storstädning

Eftersom vi inte städat på 2 veckor :-O så var vi tvungna att göra det idag. Vaknade kl 7 och var tvärpigg - ingen idé att ligga kvar i sängen. Vovvarna hörde att jag var vaken och det blev ett sabla pipande och gnällande... Lika bra att kliva upp och släppa ut dem och ge pållarna frukost. Maken fick frukost på sängen kl 8, det var något mutter från täcket om att det var sovmorgon, men han var i alla fall snart uppe han också. Släppte ut hästarna vid 08.30 och mockade på en gång, skönt att få det gjort.

Så cirka kl 10 började vi röja huset... det var en himla massa plock att rensa undan efter det att maken tagit ner gipsskivan i trapphallen. Passade på att rensa undan gamla kataloger och tidningar som jag hade låg på lager. Och sedan så dammade jag. Ett evighetsgöra idag, det tog liksom aldrig slut.... vi börjar få för mycket prylar.... *harkel*. Tv-rummet var värst att röja upp, det har sett ut som ett bombnedslag sedan i somras och maken använder det rummet som typ "förråd" emellanåt. Så det tog ett tag innan det blev anständigt där.

Maken sköter damsugningen, jag klarar inte av att dra den där tunga damsugaren, får alldeles för ont i min armbåge. Däremot så är det jag som torkar av golven. Mitt upp i alltihopa så bakade jag en blåbärskaka eftersom makens föräldrar var inbokade för besök kl 14 idag. Kaka skötte sig själv i ugnen så det var inte så stort störningsmoment i städningen.

Fick i oss lunch också vid 12-snåret, annars hade vi aldrig orkat städa klart :-) . Vi var väl färdiga med städningen typ 1 minut innan svärföräldrarna dök upp :-) Timing kan man säga....

På med kaffe och fram med blåbärskakan. Jag gick och hämtade kameran och vips så var halva kakan borta :-O




Den var snabbt uppäten - svärföräldrarna tyckte den var mycket god :-). Det tycker jag och maken också ;-)

Innan svärföräldrarna åkte hemåt så tog vi en tur fram till kyrkan. De ville kolla på mammas grav nu när stenen var på plats. Jag köpte ju ljung i går så det tog vi med och planterade. Någon har också varit där med en bukett blommor - trevligt! Antagligen är det någon av mina mostrar som varit där.

Ljungen blev jättebra till mammas sten. Ska ha färggranna växter till den stenen.



Ser mycket trevligare ut än bara jord, ljungen kommer hålla sig fin tills det är dags för krans till Allhelgonahelgen.


När maken och jag kom hem igen så satte maken igång med att klippa gräset. Förhoppningsvis är det sista gången för hösten. Jag gick in och jobbade åt NRU ett tag. Behövde lägga upp lite nya konferenser och lika bra att få det gjort.

När jag var klar så var det dags att plocka in pållarna. Ville komma ut och rida INNAN det blev mörkt idag. Oktawia ville komma in, myggen hade kommit och hon tyckte verkligen de var jobbiga. Hon verkade bra pigg idag också, men nu tänkte jag att hon skulle få så hon teg.... ;-)

Kl 18:40 satt jag i sadeln och styrde kosan mot grustaget. Maken följde med på cykel som sällskap ifall något skulle hända. När vi kommit en liten bit så kom det precis en skördetröska och skulle tappa sin skörd på ett traktorsläp. Skördetröskan stod kvar på vägen och det fanns en SMAL remsa på vägkanten kvar... Oktawia är ju inte rädd för varken traktorer eller skördetröskor så hon gick fram till skördetröskan utan problem trots att motorn var på och den släppte ner säd i traktorvagnen, men hon tyckte det var för smalt och ville kliva upp på gräsmattan brevid vägen. DÄR vågade jag INTE låta henne gå - DÅ hade grannen blivit galen *hua*. Så jag försökte få henne att gå på den smala remsan, men då fick hon nog... slängde sig runt, men jag hängde med utan problem. Ingen idé att utmana ödet, utan vi väntade tills skördetröskan var klar. Det tog inte så lång stund och sedan kom vi vidare. När vi skrittat fram så travade vi hela vägen ner till grusgropen, som ligger ungefär mitt på Rumboholmsrundan. Passade på att träna skänkelvikning från sida till sida på vägen. Funkade bra. Även om Oktawia var pigg så låg hon inte alls på, utan var mer reglerbar än sist. Målet var att klättra uppför minst 3 gånger idag, tänkte känna mig fram och köra på så länge Oktawia verkade pigg. Vi skrittade uppför och nerför 6 gånger!!!!! Snacka om att galoppjobbet har gjort henne starkare! Så mycket har hon inte orkat klättra tidigare. Sedan körde vi trav och skänkelvikningar tillbaka samma väg. Sista 500 m i trav så sänkte jag tempot och satt ner. Oktawia orkade bära sig hela tiden, och visade inga tecken på att hon tyckte jag blev för tung. Hon brukar slänga rejält med huvudet när hon tycker jag suttit ner tillräckligt länge ;-). När hon sedan fick skritta av sista km hem så var hon nöjd och avslappnad, frustade flera gånger. Klättringen var bra för henne idag :-). Var hemma igen 19:30 och vi slapp i alla fall det värsta mörkret.

Ryktade pållan ordentligt, strechade damen och sedan var det Sabinas tur att få lite uppmärksamhet. Borstning, kolla av puls, men den var helt OK. Det tycker jag är skönt. Hon får fortfarande sin medicin, men nu är hon bra rolig när hon ska få den. Metacam måste smaka rätt gott, för nu öppnar hon munnen självmant, tar tag med läpparna om sprutan och typ suger i sig innehållet. Så skulle all hästmedicin fungera *fniss*.

Sedan var det bara in och fixa käk till oss, maken hade börjat, kokade potatis och morötter, och så hade han fixat smeten till köttbullar. Jag gjorde klart maten och det smakade väldigt bra med mat. Åt alldeles för sent, kl 20:30, men man måste ju få i sig middag någon gång...

Nu ska jag gå ut och natta pållarna och sedan är bara att förpassa sig till soffan - kan ju inte missa CSI Miami :-)

Just det ja, jag kollade min Harry Boy för V75 alldeles nyss. Hade 5 rätt :-D och utdelningen är 142 kr, helt OK med tanke på att insatsen var 50 kr. Bättre utdelning än vad jag brukar ha på Trisslotterna jag köper ibland ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0