24/9 Onsdag - roligt med djur!

Våra vovvar har roat sig kungligt idag under tiden som vi varit på jobbet.



 

Grävt fram aktivitetsbollen, ett blomfat och en gammal tidning.



En bilsvamp som är "slaktad"



Tur att moppen fick vara ifred i alla fall ;-)



De är rätt duktiga på att roa sig själva de små liven. Lillan och Lexi har också lyckats leka med varandra så blodvite uppstått, till sist så upptäkte vi ett litet sår på Lexis ena öra. Inget farligt utan kommer läka ihop av sig själv.

Maken har idag blivit bjuden på lunch på jobbet och ville inte ha någe mat, så jag käkade bara lite fil och musli innan jag gick ut och fixade stallet. Nu gäller det att skynda sig om man ska hinna göra något innan det blir mörkt.

När jag skulle ta in pållarna så var de längst ner i hagen. Hm, förstod varför när jag fick syn på Oktawia...

Stod och käkade äpplen direkt från trädet ;-)



Jag och Oktawa var klara för longering kl 19:00 och det var på håret att vi hann göra klart jobbet. Var lite problem i början eftersom hon blev skitstressad över att Lexi och Kayo stod och pep och skällde utanför staketet. Fick ringa in till maken så han tog in de små odjuren! På slutet så började det skymma på så pass mycket att jag hade lite svårt med avståndsbedömning ;-) Annars så jobbade pållan på bra. Dock hade hon VÄLDIGT svårt att fatta galopp i vänster varv idag, när hon väl fattade galopp så var den rätt OK, men hon vill gärna slängtrava och rusa in i galoppen. I höger varv går det bättre och hon kan fatta galopp i en mer samlad trav. Bara att träna på och se glad ut. Avskrittning skedde i mörker...

Hade tid idag och göra rent lädret, tvättade rent båda tränsen och sadeln + lädergjorden, bytte även schabrak för det satt på var i behov av tvätt.

Gosade lite med Prickan och hennes bebisar :-)



Den svarta bebisen är dubbelt så fet som de andra två :-O



 

Sedan var stall och hästar klara och pållarna fick sin kvällsmat. När jag kom in så blev jag lite smått chockad!


 

I köket möttes jag av en helt REN diskbänk!!!! :-O



 



Jag som gick in från stallet för att ta itu med Sveriges största disk... men maken tog hand om den :-D trots att det var min tur att diska. Så detta diskpass kommer jag väl få äta upp vid något tillfälle ;-). Tyvärr kommer det inte ske något under när det gäller stryktvätten som ligger i en stor hög *harkel*

Nu är det bara att slänga sig i soffan en stund och slappa framför TV:n. Ska kolla nya svenska serien med Persbrant och se om den vara sevärd.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0