27/9 Lördag - Blåsigt idag

Nu märks det att det börjar bli höst, höststormarna börjar visa sitt fula tryne och idag blåste det rejält! Förhoppningsvis så blåser väl lite löv bort om inte annat ;-)

På fm så åkte vi ut till Marieberg. Jag har en dressyrsadel som är till salu. Den har hängt på Till Häst 8 månader och nu hämtade jag den. Innan vi åkte hem så åkte vi till Granngården och lämnade in den till försäljning där i stället. De har inte lika mycket sadlar så då försvinner den inte i mängden, så jag hoppas det går lättare att sälja den där.

Innan vi lämnade Marieberg så gick vi runt i köpcentret en stund. På Kicks hittade jag rätt nyans av hårfärgningsmedel, mörkt guldblond. Trött på mitt gråa hår... ;-)

Sedan så fastnade jag inne på Panduro, maken gick vidare till Siba. Hittade lite roliga saker på Panduro, köpte bla stämpeldynor och lite mer stämplar - här ska det tillverkas julkort ;-)

Dagens shopping :-)



Maken hittade inget roligt på Siba och efter det att sadeln var inlämnad på Granngården for vi vidare hemåt.

När vi kom hem så käkade vi en lite lätt lunch. När jag satt vid köksbordet så såg jag att diskmaskinen såg lite grisig ut. Fram med trasa och Ajax express. Och när jag ändå var i farten så tänkte jag att det var lika bra att göra rent vår ytterdörr på insidan. Den var full med fläckar och lera efter hundarna. Det hela slutade med att jag torkade av hela bröstpanelen i hallen. Maken tyckte då det var lika bra att dammsuga undervåningen och helt plötsligt så var vi igång med städning.

Så kan det gå när man bara ska torka av en diskmaskin ;-)

När vi var klara med städningen så var det dags att aktiviera Oktawia. Idag så hade jag bestämt mig för att gå iväg till grannen med islandshästarna och låna deras ridbana. Har fått tillåtelse att använda den och det tycker jag är helt suveränt. Absolut bästa miljöträningen för Oktawia, rör sig runt omkring och det är fullt med hästar där.

Dock var det med fara för våra liv som vi gick iväg. Maken följer med och är lite handräckning. Oktawia var mer OVAN mark än med alla fyra  hovarna i marken. Helstissig pga blåsvädret!!! Det är bara 10 min promenad så vi var snart framme i alla fall. Idag var det jobbigt för Oktawia - stod en trailer ivägen innan vi kom in på banan. Tog ett tag innan jag lyckats övertala damen att följa med mig. När vi väl var inne i paddocken fick jag leda runt henne i cirka 10 min. En i familjen red iväg på en häst och Oktawia blev jättestressad, men till sist hade hon coolat ner sig så pass mycket att hon kunde lyssna på mig och vi kunde spänna för tömmarna och börja tömkörningen.

Tömkörningsjobbet gick alldeles utmärkt. Oktawia kom till arbete ganska omgående och kunde koncentrera sig på mig. Tappade koncentrationen ett par gånger pga kastbyar, men det var ok. Det gick jättebra att tömköra henne i galoppen idag, i båda varven, Kunde galoppera på lugnt och avslappnat, efter galoppen fick hon igång traven rejält. Idag märktes det att hon tyckte det var kul att vara på denna bana. Det är nog som tränaren Lena sa, det är detta Oktawia gillar - att få jobba. När vi var mitt i passet så kom ägarna till gården hem och ett helt gäng med hundar som for runt. Oktawia tappade konceptet ett tag, men kunde snart börja jobba igen.

Ett riktigt bra arbetspass, både ur motionssynpunkt och miljöträning. Tömkörde 25 minuter i trav och galopp med inslag av kortare skrittpass. Totalt var vi ute 1 timme och Oktawia var riktigt trött när vi kom hem.

Pållarna fick sin em mat inne, eftersom det stormade värre än värst ute så var det lugnare för dem att var inne. De blir trötta av blåsandet, märktes också på dem. Ingen av dem ville ut ;-)

Maken hade fixat mat så det var bara att käka korvgryta. Jag var riktigt hungrig efter att sprungit efter kusen så maten försvann fort ;-).

Efter maten så hjälpte maken mig med att färga håret - så nu är jag av med det gråa och blivit en riktigt rödtott istället. Färglatt är ordet ;-).

Senare på kvällen så började fundera på detta med julkortstillverkningen. Förr om åren har jag broderat julkort, men det tar så himla lång tid. Så nu tänkte jag klippa, klistra och stämpla ett gäng kort. Får se om det blir något som går att använda *harkel*. Nu ikväll hann jag i alla fall med att tillverka några stycken kort.

Dagens kortskörd




Det var så himla kul med detta lilla pyssel så jag glömde totalt bort tiden. Hux flux var det dags att natta pållarna och nu är det bara en stund framför TV och sedan dags att själv slagga in för kvällen.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0