3/9 Onsdag - På bättringsvägen

Vaknade och hade INTE ont i huvudet. Det kändes skönt. Tyvärr kom det lite känningar av huvudvärken på fm men sedan så släppte det helt. Så när värken släppte så kändes det som om det fanns hopp om liv ;-).

Maken kom hem strax innan 11 för sotaren skulle komma mellan 11-13 och besiktiga vår skorsten. Jag var ju inte så himla pigg, utan höll mig mest ur vägen.

Lagningen av skorstenen godkändes utan problem. Kaminerna satt bra på plats. Vi fick beröm för vår gjutjärnsspis som nu är färdigrenoverad och fastsatt på plats.


Kommer bli snyggt sedan när vi vitslammat väggen i hörnet ;-)



Mässingsbaljan är arvegods efter mamma, kommer få rollen som "vedkorg".


Maken hade varit duktig och tagit bort all tapet för att få fram skorstensmuren, men tyvärr räckte inte det. Sotaren ville också se hur väggen ser ut runt hela skorstensmuren. Så i trappan upp till övervåningen så måste vi (maken) ta bort tapet och skivor så det går att se hur det ser ut bakom.


Maken satte genast igång med rivningsjobbet - sån't tycker han är kul ;-)



När vi upptäckte att det var träreglar inmurade i väggen så ringde jag sotaren. Han sa att det då ska göras en temperaturmätning i reglarna. Kan vara så att väggen funkar och inte blir varm. Och då skulle det inte vara något problem att få skorstenen godkänd. I annat fall får vi råd på hur man ska gå vidare, kan tänka mig att det handlar om att ta bort träreglarna.

Maken for tillbaka till jobbet och lämnade trapphallen som ett bombnedslag. Jag kände mig rätt pigg och ringde till och med till jobbet och sa att jag nog klarar av att jobba i morgon. Tydligen lät jag sämre än vad jag kände mig för min kollega rekommenderade att jag skulle vara hemma en dag till. Och hon hade rätt. Jag var inte så pigg som jag trodde. Större delen av resterande av em och kvällen tillbringade jag nämligen i horisontalläge i soffan. Så fort jag vart uppe och rört lite på mig, så var jag tvungen att gå och lägga mig och vila en stund. Jippi...

När maken kom hem igen från jobbet så fortsatte han med rivningsjobbet...



Tur att det är lätt att riva gipsväggar. Och äntligen kommer vi till skott när det gäller att tapetsera om i trapphallen ;-)


Nu när huvudvärken har gett sig och jag inte är så snoring längre, då har mina luftrör slemmat ihop och trots både Bricanyl och Pulmicort så låter jag som ett rosslande ånglok och har fått min väldigt "trevliga" hosta. Maken muttrade något om att det kanske vore bäst att jag sover på soffan i natt... Utan någon anledning är gästrummet belamrat med prylar igen och jag är för trött för att rensa fram sängen där *harkel* .

Får se vart jag hamnar. Fortsätter hostan så brukar jag ju behöva sova halvsittandes, och då funkar hörsoffan bra ;-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0