31/8 Måndag - Tur till ridhuset

Nu verkar det som om sommaren tagit slut... när vi kom hem från jobbet så var det gråmurrigt och regnet hängde i luften. Ruggigt värre.... men men - det kan bli en riktigt fint höstväder vad det lider. Jag blir inte så påverkad av vädret just nu. Blir riktigt speedad den här årstiden ;-) dessutom kombination av att jag blir höstpigg samtidigt som vi går in i fullmåne gör att jag blir ännu mera speedad. Kräfta som man är, så påverkar ju månens faser himla mycket. Knappt att man behöver sova när det är fullmåne *fniss*.

När vi kom hem så fixade jag snabbt iordning lite rotfrukter som rostades i ugnen. Under tiden som maten var i ungnen så var jag ute i stallet och fick mockningen och maten till pållarna fixat. Sedan kunde jag gå in och fixa klart lövbiffarna med pepparrotsost som skulle vara till rotfrukterna. Hann alltså äta mat i lugn och ro innan M1 och P dök upp vid 19-snåret.

Oktawia var snart iordninggjord för en tur in till ridhuset. Planen var att M1 skulle träna inför programridningen som är på söndag. Oktawia tycker ju inte alltid att det är så himla nödvändigt att fatta galopp på rätt ställe - så det behövs lite mer träning ;-).

När jag körde in till ÖFK så duggade det lite, men regnet slutade inne i stan och M1 kunde rida fram runt utebanan. Där fick vi verkligen prov på att Oktawia coolat ner sig. Det var nämligen en kuse till som red runt SM-banan och när de möttes så brydde sig inte den andra ryttare om att sakta ner... Hade det varit för 1 år sedan hade det slutat med en totalt panikslagen Oktawia i sken efter den andra hästan. Nu stod hon stilla och såg mest förvånad ut ;-). Hon klarade även av att rida om den andra hästen den den stod stilla på banan och det var också bra.

Efter uppvärmningen ute så blev det ridhuset - där vi var helt själva - alltså kunde M1 koncentrera sig bra på att rida de olika vägarna. Största problemet är när de ska fatta vänster galopp efter skritt på lång tygel - är bara några meter i trav innan galoppfattningen och Oktawia har absolut noll framåtbjudning och vill INTE. Höger galopp inga problem. Men vänster så är det himla tjurigt och det kommer små studs med baken. För övrigt så såg hon jättefin ut. Traven bra och kanonbra halter :-). På slutet så testade M1 att rida programmet spegelvänt för att se vad som hände med galoppfattningen. Vad tror ni hästfan gör då!!! Jo, inga problem att fatta vänstergalopp - för att istället inte vilja fatta höger galopp!!! Kan ni fatta!

Alltså är det inte just vänster galoppfattning som är problemet - utan det är på vissa ställen i ridhuset som damen inte har någon lust med galoppfattning bara... skit samma vilken... Djävla märklig häst! Men det är klart - kul med lite utmaningar här i livet *fniss*. Dock skulle det vara kul att veta vad det är som rör sig huvudet på damen ;-).

M1 var nöjd med ridpasset över lag. Programridningen är ju enbart träning - även om man klart vill att det ska gå superbra ;-). Jag är glad så länge inte hästen flippar ur helt *harkel*

Det gick också kanonbra att lasta - var ju ett litet bakslag tidigare - men det är helt borta nu. Damen knallar in som om det är den självklaraste saken i världen. Vi får väl se hur länge det varar ;-).

Var hemma kl 21.15. Pållan fick sig en välförtjänt rykt och sedan blev det kvällsmat. Bilen blev rensad på prylar och så har jag rastat vovvarna.

Nu ska jag försöka hinna kolla på lite väder innan det är dags att uppsöka sängen ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Mirja

Du tog väl med dig lilla B och passade på att miljöträna väl? ;-) hi hi hi

2009-09-01 @ 09:35:47
Postat av: Lizzie

Kör ju Oktawia utan mellanvägg, annars så hade jag kunnat få med båda pållarna. Dock behöver Bianca miljötränas...

2009-09-01 @ 09:41:34
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0