1/12 Tisdag - Ridhuset

Idag var det dags för en tur till ÖFK's ridhus för Oktawia, så efter att jag själv fått i mig mat, mockat boxar och fixat med hästmaten var det dags för pållarna att bli inplockade. Det har kommit in lite kyla så vi hade cirka -1 grad - helt underbart... värsta lervällingen ger sig!! Dessutom stjärnklart och fullmåne så det var hur lätt som helst att hitta pållarna i hagen. Och de ville dessutom komma in... kan inte bli bättre ;-).

Jag håller fortfarande på med att befästa min lastningvariat för Oktawia, så maken får allt finna sig i att följa med till ridhuset. Som tur är så är ju ridhuset lite uppvärmt så han behöver ju inte frysa allt för mycket. Jag som rider fryser ju inte ett dugg ;-).

Idag började jag ridpasset med att skritta fram damen avsuttet. Främst för att jag själv behövde få igång blodcirkulation och värme i fötterna och så kunde damen få komma igång lite försiktigt och fortfarande ha sin fleecefilt på sig. Så det blev att knata runt i ridhuset en stund innan jag satt upp och skrittade fram några minuter innan jag började med lite uppvärmning i trav. För dagen så hade Oktawia betong i munnen, då främst på vänster sida... det hänger också ihop något med att hon blir helt stelopererad i hela sin vänstra sida... undrar om det är nåt i maten...

Det hjälper ju inte ett dugg att dra i vänster tygel... utan jobba på med höger skänkel och så blev det mycket serpentingbågar, och 8-volt i trav. Hjälpte föga... bara att sätta igång och jobba damen i galopp - något hon inte hade det minsta lilla lust med. Tack och lov för helskodda ridbyxor och hoppsadel *fniss*. Maken påstod att pållan sparkade så hon visade hela magen ;-). Nåja, damen fick allt finna sig i att galoppera och galopper och galoppera... till sist hade matte blodsmak i munnen, men då var också damen mycket mera behaglig att sitta på och jobba med. Betongen i vänster mungipa var mer som seg lera ;-). Så efter ytterligare jobb med skänkelvikning och 10-metersvolter så var damen faktiskt loss i sidorna och jag kunde sitta ner i traven och bara styra runt på serpentingbågar på en mjuk och fin häst :-). Jag var svettigare än hästen ska tilläggas, men hon såg rätt trött ut efteråt så det var nog inte helt ojobbigt för henne heller. Någon rättvisa ska det väl ändå vara ;-).

Maken körde hem som tur var för mina ben tog slut under ridpasset och var mer som välkokt spagetti än nåt annat... Väl hemma var det bara att lägga i en annan växel och ta hand om pållan, kolla över Bianca och så mocka ur trailern innan kvällsmaten serverades pållarna.

Så snabbt var den tisdagkvällen slut ;-). Skönt är i alla fall att jag kan ha hundarna ute nu för sin kvällsrastning och behöver inte oroa mig för att på lera överallt. Tänk vad vilken skillnad det blir bara temperaturen hamnar under nollan ;-).

Jag kan också meddela att jag har 3 ungkatter kvar sedan i somras. De är alltså cirka 6 månader gamla och till salu för 100 kr. Tyvärr väntar avlivning om jag inte blir av med dessa kissar - de är helt underbara som djur - men vi kan inte spara på alla katter :-( även om jag skulle vilja.

1 st randig hona, blandras bondkatt (75 %)/perser/skogskatt




1 st creme/vit hane, ur samma kull som ovanstående.



1 st röd/vit hane,  100 % bondkatt



Ingen av katterna har varit ute, så de går att ha som innekatter om man vill.

Nu är det i alla fall tack och godnatt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0