19/12 Lördag - Ännu kallare!!

Upp vid 8 för att släppa ut hästar. -19 grader visade termometern!!! När jag kom ut i stallet så frös Oktawia... trots ett tjock täcke. Alltså fick hon ha två tjocka täcken på sig när jag släppte ut henne. Lilla Bianca har ju björnpäls så hon frös inte.

Sedan in för att äta frukost och väcka maken. Kl 9.30 var det ut i kylan igen och så åkte vi iväg till min höbonde för att hämta ett lass med hö. När vi kom fram så visade termometern på bilen -20 grader och det var verkligen KALLT.

Jag får ju köldastma och nu var det inte roligt att försöka andas... men hö är ju tvungen att köras hem så det var bara att gilla läget. Som tur är så lasta vi in 500 kg hö på 15 minuter i trailern, och sedan var det bara att hoppa in i en varm bil och åka hem. Inte läge för något socialt snack med höbonden, om man säger så ;-).

När vi kom hem så satte vi igång med att lassa upp höt på en gång. Det tog en stund eftersom man blir lite orörlig när det är så himla kallt. Till sist så var höt på plats på loftet och jag kunde ta itu med mockningen. Lika bra att få det gjort när jag ändå var ute och var kall... ;-).

När jag väl var klar så var det VÄLDIGT skönt att gå in i ett varmt hus och så fixade jag lite lunch för att få varmt i magen också. Dock var det ingen idé att ta någon varm dusch eftersom jag väntade på hovis. Alltså hann jag precis äta lunch och dricka lite kaffe innan det var dags att plocka in pållan och ge henne lite Sedalin så hon skulle vara lagom droga till dess hovis kom. Pållan tyckte det var tämligen onödigt att behöva gå in i stallet mitt på dagen, men hon hade inget val ;-). Sedalinet är lite gel som man ger i munnen på samma sätt som avmaskningsmedel, och det är lätt att ge pållan så det var snabbt avklarat. Fick sedan stå i fred 20 min så det skulle hinna göra verkan.

Hovis kom på utsatt tid, ungefär lika sönderfrusen som jag ;-). Jag slog på infravärmaren jag har i stallgången, men tyvärr så sitter den för högt upp för att den skulle värma oss. Måste alltså flytta ner den cirka en meter... Är ju bra att ha när man ska borsta på pållan liksom...

Oktawia skötte sig rätt bra med hovis idag, Sedalin kapar ju toppen på pållan aversion mot hovslagare ;-). Så 1,5 timme tog det att få alla fyra hovarna fixade, men nu har damen skor med 4 brodd + snowgrips runtom. Bara att ge sig ut och ösa för fullt i snön ;-).

Kan också säga att efter 1,5 i ett stall med -18 grader så var både jag och hovis mer än stelfrusna...

Jag har sedan tagit det lugnt resten av em. Maken har som vanligt varit parkerad på övervåningen framför TV:n. Har varit ute en gång till i kylan för att mata pållarna och ge dem lite ljummet vatten. Men nu är det slut på lugnet ;-).

Dags att ta en varm dusch och fräscha till sig lite. Sedan ska vi knalla över till grannen (ut i kylan igen) på lite glöggfest *mums*. Det ska bli väldigt trevligt :-).

Men först... dusch, lite smink och lite rena kläder ;-)!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina

Fy för så här mkt kyla:( ja jag sitter här nu och väntar på er:)

2009-12-19 @ 18:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0