2/12 Onsdag - Kallare

Äntligen lite kallare :-). Inga problem med leriga hundar. Lite knöggligt är det i hagen, men det är inte kallare än att hästarna trampar till marken. Så här kan det vara ett tag nu. Mitt på dagen var jag ute och cyklade en sväng också så då fick jag lite sol på mig. Nästan så man glömt bort hur den såg ut ;-). Men när man kommer hem från jobbet så är det ju mörkt, men denna veckan så är det ju fullmåne och ikväll dessutom stjärnklart!

Bor man på landet, då uppskattar man kvällar som denna. Stjärnklart och en stor ficklampa uppe på himlen. När jag tömde dygnkärran efter att jag mockat så behövde jag inte tända min pannlampa. Månen lös upp alldeles fullt tillräckligt :-).

Enda nackdelen med kylan är ju att jag får lika kallt i stallet som det är ute, alltså hade vatten hinkarna frusit. Tänkte inte på att stoppa in hinkarna i sadelkammaren i morse. Så efter mockning och fix av hästmat så ställde jag hinkarna framför elementet i sadelkammaren. På ett par timmar har de tinat så det går att göra rent dem.

När jag var klar med stallet så hade jag tid över eftersom pållan fick vilodag idag. Så vad göra istället... lagomt kallt ute, en strålande kväll med fullmåne som flödade över av ljus... ja då fanns det bara ett alternativ. Fram med ett koppel och så gick jag och Lexi på en promenad.

Lexi tyckte det var hur kul som helst att få gå på promenad. Trots att hon sällan går kopplad så skötte hon sig riktigt bra. Det var en helt underbar kväll att vara ute att promenera i, framför allt när man är som - älskar fullmånen om vinterhalvåret ;-). Jag hade reflexer på mig och så pannlampan, lampan var till för att jag skulle synas när det kom bilar, annars så stängde jag av den. Månen ljus räckte till för att se omgivningarna.

Lexi och jag var ute nästan en timme och det var riktigt skönt. Passade också på att träna lite lydnad med fröken Lexi - det behövs *harkel*. Hon är en ambitiös vovve och vill så gärna vara till lags att hon nästan kryper ur skinnet och allt blir bara för mycket. Det vi tränade på var att komma på inkallning och sätta sig brevid matte, inte stå och hoppa på sidan, inte klättra på mattes rygg, inte slänga sig ner på marken för att studsa upp på en gång. Efter några gånger så började polletten trilla ner. Vi tränade också på att gå fot, framför allt grannens tomt och vovve på andra sidan staketet. Det var sååå svååårt, riktigt kröp i hela Lexi, men hon var jätteduktig och höll sig hos mig.

Nu när jag bara har en hund, så har jag ju lite mer tid att ta itu med Lexis välbehövliga träning - som tur är så är hon en läraktig vovve ;-).

Promenaden gjorde henne gott i alla fall. Nu ligger hon faktiskt helt stilla under mitt skrivbord och sover... annars så studsar hon upp och ner och far runt som en tetting för att få igång någon katt att busa med. Men det är klart, att vara ute nästan en timme och sniffa på en massa dofter - det är jobbigt det för en liten hundhjärna ;-).

Nu ska jag ut i till stallet och plocka in pållarna för en borstningsomgång. Kl 21 börjar "Morden" på TV och då vill jag vara klar med allt så det bara är att gå och sussa. I morgon ska vi jobba med vårt PM och så är det föreläsning på skolan - gäller att man är vaken och alert ;-). Ska i alla fall börja morgondagen med ett träningspass i träningslokalen på jobbet. Var inte på plats idag på lunchen så då blev det inten träning och jag kommer få dåligt med tid på fredag också - så då får det bli i morgon bitti. Träningen gör i alla fall nytt, muskler börjar tona fram på mina överarmar och jag har inga problem med värk i nacke och axlar - dessutom är det KUL att träna :-) Riktigt nöjd är jag med att jag klarar av att göra "plankan" i 1,5 min x 2 ggr under mina träningspass, och det utan att det är speciellt jobbigt ;-). Synd bara att det är svårare att få fram magmusklerna än armmuskler... men det är ju en hel del hull kvar på magen... *harkel* 

Min operation viktnedgång går bra i alla fall. Idag konstaterade jag att jag precis gått över att ha kommit halvvägs till mitt mål på ett BMI på 25. Har alltså gott ner 19,5 kg... och har kvar 18,5 kg, vilket nu börjar kännas som ett det är helt rimligt att de kilona också försvinner :-). Tur man är en extremt målmedveten person ;-).

Som sagt nu är det full fart ut i stallet en sväng :-)

På återhörande i morgon.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Mirja

Shit vad bra jobbat! Du är duktig du!

Jag har också börjat träna.... av en hemlig anledning. Jag kan avslöja så mycket som att jag ska åka till Argentina den 7:e januari ;-)

Kram! // M

2009-12-03 @ 08:12:09
Postat av: Lizzie

Argentina! Det låter skitkul :-)



Jag är faktiskt riktigt, riktigt nöjd med mig själv. Nu har jag gått ner den värsta övervikten och det känns helt underbart!



/Lizzie

2009-12-03 @ 17:36:06
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0