22/12 Tisdag - Jisses!

Blev en lite lätt hysterisk start på dagen idag! Kl 6.00 ringde makens syster. De hade ringt från AVA och talat om att svärfar ville hem så vi var tvungna att åka och hämta honom!!!

Jag trodde inte jag hörde rätt! Herregud - AVA - det är ju en akutvårdsavdelning, inte ska man skicke hem folk bara för att de vill hem, framför allt inte om det är en gammal förvirrad sjuk människa med kraftig lunginflammation. Jodå, en sköterska ringde till oss och sa att vi var tvungna att skynda oss för det var jättebråttom. Jag förklarade att vi faktiskt bor på landet och att det tar en stund att få på sig kläder och framför allt ta sig till sjukhuset, men att vi skyndade oss så fort det gick.

Vårdplanering - har de inte hört talas om det???

Vi var på sjukhuset kl 7, svärfar förvirrad och lite lätt aggressiv. Vi fick prata med en läkare som tyckte vi skulle ta med oss honom hem, för de kunde inte tvinga honom kvar, men att det var bra om vi inte lämnade honom själv hemma... jag fattade intenting :-O

In med förvirrad svärfar i bilen, jag blev avsläppt på jobbet och maken åkte vidare med svärfar för att hämta upp syster. Jag rekommenderade dem att ta kontakt med biståndshandläggare så fort de bara kunde för att försöka ordna hjälp.

Strax innan lunch ringde en annan läkare upp från AVA och frågade hur det gick. Det var inte alls meningen att svärfar skulle åka hem eftersom han faktiskt inte alls är frisk och dessutom förvirrad pga lunginflammationen. Så som det gick till i morse får det inte gå till - jag kunde inte annat än att hålla med, läkare fick sedan makens mobilnr för att ringa dit och kolla läget.

Under em var jag sedan hos min kurskamrat P och vi jobbade med PM:et, jag var inställd på att åka buss hem så maken skulle slippa tänka på att hämta upp mig. Men det visade sig att han var på väg ungefär i samma veva som vi var klarara med PM:jobb för dagen. Alltså kollade jag runt lite i affärer under tiden som jag väntade. Bland annat så var jag till Tebutiken och köpte ett par goda te-sorter till jul. Julte och glöggte - luktar hur gott som helst :-)



Sedan hann vi inte mer än hem så var det kört med svärfar. Han fixade inte alls det där med att vara hemma... alldeles för förvirrad och läkaren på AVA tyckte absolut att han skulle bli inlagd igen, bara ett problem... han ville inte åka...

Till sist så löste det sig genom att svägerskan fick tag på en jourläkare och svärfar har fått lugnande och sömnmedel. Är nu hos svägerskan och vi hoppas på en lugn natt så alla får sova. Det behöver både maken och hans syrra.

Vi lyckades i alla fall komma iväg till ridhuset, tror maken behövde tänka på nåt annat en stund även om det inte är så himla kul att sitta och häcka i ridhuset när jag rider ;-).

Oktawia var idag fortfarande på ett riktigt bra samarbetsvilligt humör. Red igenom henne lite lätt och det var inga problem med några motsträvigheter. Efter uppvärmning blev det lite övergångar och skänkelvikning i trav under nedsittning. Skänkelvikningarna funkade hur bra som helst :-). Skönt att nåt funkade som det skulle idag. Enda problemet var mina isklumpar till fötter och då var jag ändå inne och bytte stövlar precis innan jag åkte till ridhuset... Nåja, inte hela världen - ett ilandsproblem egentligen ;-)

När vi kom hem så blev det en snabborstning av pållan. Idag var det "bara" -10 grade i stallet ;-), funkade lite bättre att borsta lite snabbt än igår när det var -15 grader ;-).

Sedan serverades kvällsmaten till pållarnas glädje och jag själv kunde ta min in i husvärmen ;-). Maken har kollapsat i sängen, helt slut efter dagens hysteri. Nu ska jag själv ta min in i en varm dusch för att få tillbaka värmen i kroppen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0