23/12 Onsdag - dagen före...

Hann rensa undan allt på jobbet inför kommande jul- och nyårsledighet. Känns bra att inte behöva ha högar ligga på skrivbordet när man ska vara långledig. Flexade ut kl 13.30 och är nu ledig 14 dagar - ska bli jätteskönt! Förhoppningsvis blir det sånt väder att jag kan var ute på dagarna och få se lite dagsljus :-).

Men först... julhandling ;-). In på Granngården där jag shoppade hästmat och kattmat. Maken kom och hämtade mig och vi fortsatte bort till Ica Maxi där vi först gjorde ett snabbt stopp inne på systemet för att köpa glögg och Grådask (rött portvin). Inne på Maxi var det rätt mycket folk, men det var inte långa köer. Dock en hel del som skulle inhandlas så det tog cirka en timme innan vi var klara där. På vägen hem åkte vi förbi Vintrosa så jag kunde hämta mitt stora paket med julklappar från min brevkompis :-). Passade också på att köpa med varsin kebab i bröd eftersom det var middagsdags och jag inte orkade laga någon mat ;-).

Sedan hem och packad ur allt ur bilen, käkade kebaben och sedan så var det dags att ge sig ut. Idag var det i alla fall inte lika kallt som det varit tidigare i veckan, -7 grader, men det räcker till. Jag satte igång med att skotta av stallplan eftersom det kommit mer snö under natten till i dag. Ingen risk att jag frös i alla fall, fick verkligen upp värmen och jag motionerade nog bort kebaben rätt bra ;-).

Mockade och fixade hästmaten, sedan fick jag gå in och värma mig en stund. M1 och pappa P kom under tiden som jag var inne och värmde mig. M1 gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass inne på ÖFK. Idag gick det bra att lasta i alla fall. Fick sedan köra jättesakta in till ÖFK för över närkeslätten så var det tvärtjock dimma så man såg ingenting!

Vi var helt ensamma i ridhus, alla andra är väl hemma och julfixar. Jag hade skickat in julskinkan i ugnen vid 17-tiden och maken var hemma för att ta hand om den när den var klar ;-). Behöver inte fixa någon mer julmat idag, utan det blir i morgon.

Hur som helst, Oktawia skötte sig bra idag också. Efter uppvärmning så blev det träning på övergångar och sedan skänkelvikning i trav. Skänkelvikningen tyckte Otkawia var jobbig idag, men de fick till det till sist.

Lite trav...



Ridpasset varade cirka en timme, sedan var det bara för mig att ta mig hem i dimman igen, men det gick bra. Snabbt blev Oktawia iordninggjord eftersom jag frös som bara den, hon var i alla fall mest intresserad av att få mat, vilket Bianca också var.

När jag kom in så hade maken tagit hand om den färdigt ungstekta julskinkan. Bara för mig att fixa iordning griljeringen och så in i ugnen igen. Nu är den klar och det lukta julskinka i hela huset ;-), i morgon bitti blir det risgrynsgröt och skinkmacka till frukost *mums*.

Nu ska jag i alla fall ta en tur till duschen för att få tillbaka värmen i kroppen, sedan blir det nog sängen för min del - är himla trött. Det har också löst sig för svärfar - han har fått tillfälligt boende på en äldreboende, det tyckte han var helt ok. Skönt att det ordnar sig!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Ha en skön jul!!!!! kram!

2009-12-23 @ 22:51:22
Postat av: Anonym

God Jul - på återhörande - ha det så gott!!!

2009-12-23 @ 22:55:33
Postat av: Lizzie

Malin: Ha en skön jul själv!

Kram

2009-12-24 @ 21:25:35
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Anonym: Tack detsamma - vem du nu är :-).

2009-12-24 @ 21:26:18
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0