26/12 Annandag jul

Min tur att fodra pållarna i morse... fick knapp upp ytterdörren... sedan var det till att pulsa ut i snön för att gräva fram stalldörren ;-). Nu kan man verkligen snacka om vinterlandskap.

Så efter frukost och lite Internetsurf så drog jag på mig kläder och gav mig ut. Dags att gräva fram snöskoveln efter gårdagens snöoväder...

Mitt hus i vinterskrud ;-)




En snöig stallplan innan jag hittade snöskoveln - till vovvarnas förtjusning... ;-)



Det tog nästan 1,5 för mig att köra bort snön från stallplan. 1,5 dm med tung kramsnö föll under gårdagen och natten, till detta så har det blåst vilket gör att på vissa ställen var det rejält med snö. Motionerade helt klart bort en hel del julmat i alla fall :-). När jag var klar med snöskottningen så fixade jag klart mockningen, och totalt blev det alltså 2 timmars hård fysisk kroppsarbete - inte helt fel ;-)

Pållarna trivdes ute i en snöig hage och busade runt under tiden som jag skottade snö, men till sist så tyckte de att det var dags för lite lunchhö...

I väntan på mat :-)



Maten serverades i hagen och på baksidan av mitt stall har det blåst och drivit igen rätt bra. Hade snö upp till knäna :-O. Det var länge sedan det såg hur på detta viset vid Stall Kartorp!

Insnöat stall!



När jag var klar ute så var stoppade jag snabbt i mig lite mat... sill och smörgås :-). Sedan for vi iväg åt Kumlahållet för att hälsa på svärföräldrarna vid deras tillfälliga boende. Efter omständigheterna mår de bra och de blev väldigt glada när vi kom. Vi kom lagom till em-kaffet så det passade ju jättebra :-). Vi gjorde också ett snabbt stopp vid hästbutiken i Marieberg. Det är en ny köldknäpp på väg och jag är trött på att frysa om mina fossingar. Hade tur och hittad ett par fårskinnsfodrade vinterridstövlar som passade bra - och som inte kostade hur mycket pengar som helst ;-)

Hur som helst - de var vansinnigt varma idag på premiärturen idag - så jag hoppas de håller värmen även när det blir riktigt kallt :-)



Väl hemma igen strax innan kl 17, så var det dags för mat igen både för tvåbenta typer och pållarna. Idag fick det bli lite rökt lax och sallad för min del.

M1 och pappa P kom vid 18-snåret och jag gav mig ut i hagen på jakt efter pållarna. Bianca blev lätt att fånga och stoppa in i sin box, men Oktawia hade en annan åsikt...

Och pulsa runt i 30 cm snö i jakt efter en galopperande pålla - det är ingen hit... tog mig tillbaka till stallet och hämtade mutor *läs kraftfoder*, men det tog ett tag innan ens det hjälpte... *morr*. Vissa dagar är hästkräket billigt...

Till sist så gick att fånga damen och hon förpassades in i stallet, lite lätt uppvärm - matte däremot var rejält uppvärmd och fått motionsomgång nr 2 för dagen...

Oktawia blev iordninggjord för en omgång hoppning i ridhuset och så for vi iväg. Eller rättare sagt... spann loss och slirade iväg för det var på håret att vi kom iväg från stallplan - trots 4-hjulsdriften. Lite väl mycket moddig snö kan man väl säga. Stora vägen var helt OK att köra i alla fall så resten av resan gick problemfritt.

När vi kom fram till ÖFK, så var det tomt i ridhuset. Jag och P släpade fram hindermaterial *motionsomgång nr 3* och M1 värmde upp pållan.

Oktawia var även idag mycket samarbetsvillig och positiv till arbete. Övningen blev en serie av 4 hinder, och hon skötte sig riktigt bra. Klarade av att hoppa hindren utan att behöva ha markbom framför varje hinder och kom hon fel så rättade hon sig vid nästa gång hon hoppade.

Den blivande dressyrhästen verkar tycka att det är rätt kul med hoppning även om hon inte är någon naturbegåvning inom området ;-). Och trots att hon var trött på slutet så gjorde hon sitt bästa och hoppade riktigt bra.

Dressyrpållan hoppar serie

Sedan var det bara att släpa tillbaka allt hindermaterial och jag blev varm igen. Hade på mig mina nya stövlar - de är jättevarma!!! Eller, det kanske inte var tillräckligt kallt idag *fniss*.

När vi var klara så var det bara att lasta och åka hem igen. Inga problem med lastningen de senaste gångerna som tur är... när jag kom hem så stannade jag nedanför vår kulle och lastade ur pållan, maken kom och körde upp bil och tom trailer. Det är så mycket snö nu så jag hade hade inte kommit upp med häst och släp, finns ju en gräns även för en Honda CR-V ;-). Pållan blev så avborstad och fick sedan vara kvar inne i väntan på kvällsmaten. Det var inte riktigt dags för pållarnas kvällsmat när jag vi kom hem. När jag var klar med häst och stall så gick jag in och drack lite glögg och kollade på Läckberg-serien - sedan ut igen och pållarna fick sin kvällsmat.

Nu ska jag kvällsrasta vovvarna en sista vända, sedan är det nog dags att gå och lägga sig.

Det var alltså allt för idag från ett snöigt Kartorp!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina

Du är så duktig och flitig med ridhuset och jag vet att det ger resultat:)plogningen är det si och så med....anders har ej fått på snökedjorna och kim fastnade med bilen i dag så anders fick starta lastmaskinen.....som sedan fick en ev ispropp och blev ståendes:(tur att ni har 4-hjulsdrift;)

2009-12-27 @ 01:29:24
Postat av: Lizzie

Hur löser man upp en ispropp i den här kylan???



/Lizzie

2009-12-27 @ 14:18:50
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0