28/12 Måndag - mera snö...

Klev upp hyfsat tidigt idag, 6.40 var det dags att kvickna till liv. Jag har semester, men skulle in till stan och jobba med PM:et hos kurskamrat P. Maken började ju kl 7.00 så för min del blev det till att ta 8.10-bussen in till stan, men innan så behövde jag ha en stund på mig för att duscha, äta frukost, sminka mig, och släppa ut pållarna. Det hade dessutom snöat ytterligare under natten så jag fick gå iväg till bussen i god tid - hade ju ingen aning om hur vägen såg ut.

Det tog en kvart för mig att ta mig fram till busshållplatsen - utan snömodd och halka tar det 10 min ;-). Dagen tillbringades sedan med PM:jobb och det känns som vi snart är klara nu.

Åkte med maken hemåt och när vi kom hem så hade det snöat ännu mera - det är helt otroligt vackert vinterlandskap... men min plan för kvällen - nämligen den att ta mig in till ridhuset med pållan - fick jag revidera ;-). 

Istället var det bara att få i sig lite mat, svida om till bekväma kläder och ut till den väntande snöskottningen! Det ska ju bli kallt så jag kände att jag vill skotta rent på min stallplan medan det fortfarande var lösnö. Jag hade att göra ett tag, 1,5 timma senare var jag klar med stallplanen och vi kunde rulla ner hästtrailern på rätt plats. Kvar var att skotta rent framför trappan och där vi ska ha bilen stå - nu fick även maken göra en insats... Även om det inte blev så lång stund som han slet med snöskyffeln direkt... Jag skottade också av gårdsplan så man slipper pulsa runt i snön - 3-4 dm snö har vi nu. Känns som det är bra med snöande för tillfället ;-).

Jag fixade också stall och hästmat när jag ändå var ute. Så 2,5 timme fysisk kroppsarbete blev det för mig idag! Här behövs ingen träningslokal... ;-) Snöskottning är ingen lek och jag känner att styrketräningen gjort att mina axlar håller för detta arbete mycket bättre än tidigare. Alltid positivt ;-).

När den fysiska delen av kvällen var avklarad så kom jag på att det var dags att fixa räkningarna - så då blev det till att sätta sig och gå igenom räkningshögen och alla räkningarna blev fixade. Skönt att få det gjort och pengar kvar har jag trots extremt mycket fasta avgifter som skulle betalas denna månad. 

I morgon ska jag förhoppningsvis komma iväg till ridhuset med pållan. Grannen har fått loss isproppen på sin lastmaskin så han skulle fixa plogningen av gatan så den blir framkomlig. Kommer det inge mera snö inatt och under morgondagen så borde det inte vara några problem för mig att komma i väg med trailern eftersom jag varit noga med att skotta. Nåt måste mitt slit vara värt ;-). 

Det märks i alla fall att det är på väg att bli kallare. När vi kom hem vid 17-snåret så var det runt nollan... nu har det sjunkit till -10 grader. Så vi har bunkrat upp med ved så jag kan elda inomhus i morgon. Fast Tussan hade ju förstås lite åsikter omvad vedkorgen skulle användas till ;-) 

Tussan tyckte korgen var en bra viloplats ;-)

 


Alla lådor eller korgar är Tussans... tycker hon i alla fall ;-).

När det gäller resten av kvällen har det inte hänt så mycket mera. Pållarna har blivit intagna och fått kvällsmaten. Jag har kollat på CSI NY, sedna har jag tillbringat en stund framför datorn svarandes på lite mail och så skrivit här ;-).

Så mycket mer än detta händer inte ikväll!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0