16/2 Måndag - ridlektion

Kändes bra att åka till nya jobbet idag och veta att jag är där på heltid nu. Behöver inte fundera på morgonen vart jag ska någonstans ;-). Hade fullt upp hela dagen, mest med att försöka lära mig namn och vad folk gör och vilken avd de tillhör. Har fått en telefon lista med allas mobilnummer... det är 115 st namn på den listan - jippi! Kommer ta ett tag innan jag vet vem som är vem ,-).

Vi stannade till vid Granngården och shoppade kattmat på vägen hem - har ju nära dit numera ;-). När vi kom hem så upptäckte jag att jag missat att handla hem det vi behövde till den planerade middagen - en grönsaksgratäng. Blev istället en burk ravioli, till makens förtjusning ;-). Till min matlåda fixade han sedan en omelett. Efter maten så fixade jag undan disken, plockade rätt på tvätt osv innan jag gick ut och fixade stallet. Fick sätta lite fart eftersom jag var tvungen att åka hemifrån kl 19.30. Jag har lovat en kompis att rida hennes ridlektion idag inne på ridskolan. Kan inte direkt påstå att jag var upplagd för någon lektionsridning innan jag åkte. Var trött när jag mockade, kände mig stel i kroppen och lite ont i ryggen. Har inte ridit min egen så himla mycket under vintern. Kände mig inte alls i form, men men jag hade lovat och då var det bara att pallra sig iväg. Dessutom är det nyttigt för mig att rida någon annan häst än min egen mellan varven ;-).

Kom till ridskolan i tid, gjorde iordning hästen, och blev lagom klar tills det att lektionen skulle börja. Känner igen ridläraraen eftersom det är Å som jag brukar privatträna för :-). Ridskolehästen som jag skulle rida är av modell större - känns som att rida ett slagskepp jämfört med Oktawia. Copico heter kusen och är en rätt snäll kuse, lite svår att få fart på, men gör inga konstigheter. 

Det största problemet jag hade under ridlektionen var SADELN... den må ligga bra på Copicos rygg - men jag avskyr att sitta i den. Det är en Prestigesadel och make till obekväm sadel får man leta efter. Kusen har jobbig och stötig trav, så sitta ner i den sadeln - det var bara att glömma. Travjobbet med skänkelvikningar funkade inte allt för bra heller eftersom jag hamnar i lite lätt bakåtvikt i denna sadel, men det var bara att kämpa på så gott det gick. Fick till formen på Copico korta stunder ;-). I slutet av lektionen så var det dags för galoppjobbet. Nu var jag totalt slut och funderade på att skippa galoppen, men så testade jag i alla fall. Träna galopp på Otkawia funkar ju inte i nu läget så jag ville ändå passa på att få träna just på att SITTA i galoppen. Och det gick jättebra :-). Fick till vänstergaloppen hur bra som helst och jag kände att jag verkligen fick min vänstra höft att funka som den skulle. Obekväm sadel till trots! Höger galoppen funkade nästan lika bra. Har var jag rejält trött och orkade inte driva ordentligt hela tiden, men början var bra. 

Så jag var jättenöjd efter lektionen. Jag orkade rida hela lektionen trots att jag är i usel kondition. Jag har inte glömt bort hur man fattar galopp - trots att det inte funkar så bra på Oktawia, vilket stärkte mitt självförtroende lite ;-). Ska rida nästa måndag också och nu ser jag fram emot det. Träningsvärk kommer jag ha som heter duga... så i morgon blir det nog tömkörning av min egen kuse ;-).

Nu ska jag förpassa mig i sängen och vila min slitna gamla kropp, men först... 

Nalle hälsar sin fanclub ;-)

 

Dessutom så vill Måns vara med på ett hörn...




Nu är det godnatt i alla fall :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0